ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Михайло Рівіс: Я бачу розвиток Закарпаття тільки у межах України – вільної та незалежної!

    28 березня 2024 четвер
    31 переглядів
    Заява голови Закарпатської облради Михайла Рівіса.

    У четвер, 13 жовтня, під час першого пленарного засідання 5-ої сесії облради її голова Михайло Рівіс зробив офіційну заяву щодо перекручених представниками окремих ЗМІ та вирваних з контексту нещодавнього його інтерв’ю на телеканалі «Тиса-1» слів. Він сказав:

    «Користуючись нагодою, що в сесійній залі присутні ЗМІ, хочу висловити свою позицію щодо мого останнього інтерв’ю, яке сьогодні обговорюють майже всі засоби масової інформації України.
    Шановні журналісти! Ви знаєте, що неодноразово на всіх площадках Європейського Союзу та на зустрічах із послами і консулами неодноразово звертався з подякою до всіх країн, які підтримують суверенність і незалежність нашої держави і її територіальну цілісність та прагнення вступу до європейського товариства. Це відбувається два три рази на місяць. І мені, чесно кажучи, дуже неприємно те, що із мого 40 хвилинного інтерв’ю була вихоплена одна фраза, яка ставить під сумнів проукраїнську налаштованість не тільки мене особисто, а й всього депутатського корпусу Закарпатської облради. Тут нема жодного сепаратиста і всі люди, які тут є обрані народом. Вони хочуть тільки добра, миру і процвітання своєму краю.
    Тому я прошу вас у майбутньому трактувати мою позицію раз і назавжди: я бачу розвиток Закарпаття тільки у межах України – вільної, незалежної України! Кожен має свою думку. Але я особисто заявляю таку: я бажаю своєму краю тільки миру і процвітання. Миру. Тому ніколи не буду просити на Закарпаття тої біди, яка сталася на Сході України, де я був неодноразово і бачив, що там відбувається. І надіюся, що ніколи в цьому залі ці питання підніматися не будуть за цю каденцію та за всі інші. Я бажаю своєму краю і процвітання. Тому я буду піднімати на всіх рівнях питання рівного фінансування Закарпаття зі всіма областями. Я вважаю неприпустимим, що фінансування області в декілька десятки разів є від’ємне порівняно із нашими сусідами. Один мільярд 300 млн грн. - на фінансування доріг Івано-Франківщини, 2, 2 мільярди – Львівщини і 70 мільйонів – на фінансування Закарпаття. Я буду піднімати це питання на всіх рівнях, доки я на цій посаді. Тому що цього бажає весь депутатський корпус і ми голосували за це неодноразово. І будемо добиватися всіма- я ще раз наголошую - достойними і законними методами, щоб Закарпаття було рівне серед інших при розрахунках фінансування всіх програм, які існують. Ми не можемо мовчати про те, що якщо не будемо враховувати можливості нашого бюджету, то завтра вчителі, лікарі й інші можуть опинитися на вулиці.
    Я бачу Закарпаття тільки в складі України. На завершення хочу сказати таке: мене дуже часто звинувачують у тому, що колись я лобіював розбудову Хуста, щоб його фінансували і тепер це він став однією з родзинок Закарпаття. Так само я зараз буду відстоювати інтереси Закарпаття на території України і надіюся, що Закарпаття залишиться родзинкою у складі цілісної, могутньої, єдиної України. Слава Україні!» - під гучні оплески депутатів завершив свою промову голова облради Михайло Рівіс.
    Прес-служба Закарпатської облради
    1668-1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору