ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чим завершилися Європейські переговори щодо скасування віз для України?

    20 квітня 2024 субота
    72 переглядів
    Порошенко розповів, як просуваються переговори з безвізу для України.

    Переговори між Європарламентом і Європейською радою щодо лібералізації візового режиму для України повинні завершитися до кінця року, заявив президент України Петро Порошенко.

    “На сьогоднішній день тривають міжінституційні переговори між Європарламентом і Європейською радою. Я радий почути сьогодні і від президента Юнкера, і від президента Туска, що цей процес завершиться до кінця нинішнього року. Розбіжності залишилися виключно стилістичні”, – заявив він за підсумками переговорів з лідерами ЄС в Брюсселі 24 листопада.
    За словами Порошенка, він залишається оптимістом і очікує вирішення проблемних питань до насотупленія нового року.
    Нагадаємо, перед зустріччю президента України Петра Порошенка з лідерами ЄС голова Європарламенту Мартін Шульц заявив, що Єврокомісія і Європейський парламент зробили все для скасування візового режиму між ЄС і Україною. Відповідні рішення були прийняті на засіданні постійних представників країн-учасниць і в спеціальних комітетах. Сьогодні в Брюсселі пройшов саміт Україна-ЄС.
    Інформаційне агентство Reuters писало, що лідери ЄС трохи похвалять Порошенко і закличуть оживити реформи. Європейців непокоїть рівень корупції і занадто повільні темпи, з якими Київ бореться проти неї.
    Також гострим питанням у відносинах між ЄС і Україною було скасування європейських короткострокових віз для українців. Однак Євросоюз також зволікає з цим через коливання Німеччини і Франції, в яких ростуть антиімміграційні настрої перед виборами.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору