ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Наслідки блокування кордону «пересічниками»: #перемога чи #зрада?

    28 березня 2024 четвер
    83 переглядів
    КПП на Закарпатті. Автовласники кажуть про немислимі черги і вдень, і вночі.

    Одні заявляють про успіх і позитивне вирішення проблеми пересічок, а інші – проклинають акції протесту, бо це призвело до ще більших проблем.



    На найбільших пунктах пропуску Закарпаття останніми днями водії змушені вистоювати величезні черги на «пересічку». На КПП «Ужгород» та КПП «Малий Березний» в дії нововведення від прикордонників – розворот заборонено, потрібно робити велике коло, перетинаючи словацький кордон. Останніми днями цей процес займає від 2 до 6 годин, автовласники кажуть, що черги немислимі і вдень, і вночі.



    Збільшився потік автомобілів з іноземною реєстрацією і на КПП «Тиса», що в Чопі. Минулої ночі о 4 годині ранку кожного «пересічника» кордон зустрів чергою, завдовжки аж за шлагбаум. Хоча саме на угорських пунктах пропуску («Тиса», «Лужанка», «Косино») поки не вимагається перетин кордону.


    У розмові з нашим кореспондентом деякі закарпатські автовласники зізнаються, що на фоні останніх подій почали думати про продаж словацьких та угорських авто, адже після блокування умови пересічок стали нестерпними, а прикордонники ніби навмисно почали чіплятись до кожного «пересічника» з прискіпливими перевірками. Відповідними «прокльонами» користувачі завалили і тематичну спільноту у Фейсбуці:

    2705-1.jpg
    2705-2.jpg
    2705-3.jpg
    2705-4.jpg


    Водночас, самі активісти переконують, що домоглись позитивного вирішення проблеми пересічки, мовляв, під час засідання з Гройсманом було досягнуто компромісу. Ось остання заява:

    2705-5.jpg
    Втім, досі ні в Кабміні, ні в інших офіційних органах ці слова не підтвердили і не опублікували відповідних заяв.  Тому залишається не зрозумілим чи насправді приймуть законопроект, який пропонує  платити певну суму раз на рік (близько 200 євро) і не їздити на «пересічки». І навіть, якщо він дійде до розгляду Верховною Радою, не відомо чи підтримають таке нововведення народні депутати.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору