ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У центрі Ужгорода будують чергового архітектурного монстра (ФОТО)

    24 квітня 2024 середа
    107 переглядів
    Перед нашима очима псують цінність нашого міста, його старовинний дух

    Як повідомили в своєму листі до редакції UA-Репортер мешканці Ужгорода, на місті Молочарні не дивлячись на заборону суда, ведеться будівництво чергової багатоповерхівки з бетону і скла. ДБК, міліція, прокуратура бездіяльні. Вікна в сусідньому будинку повністю закриті. Жителі звернулися в мерію з проханням дозволити мирну акцію протесту з 14 по 16 грудня. Мерія мовчить.

    Хочемо звернути Вашу увагу на те , що перед нашима очима псують цінність нашого міста, його старовинний дух. Будуючи скляні багатоповерхівки лише для задоволення свого гаманця, такі люди не думають про наші з Вами пам`ятки, про те, яку насправді туристичну привабливість має наш край завдяки своєму старовинному духу. Багато підприємців, яким пощастило розташуватись в цьому старовинному куточку міста, намагаються не зачіпати його багатовікову славнозвісну історію, а якщо ремонтують фасад то лише за старовинною стилістикою.
    Ще дуже важливим є те, що опираючись на висновок пожежної експертзи, де будівлі з історичним значенням мають низький ступінь вогнестійкості, обовязковою є відстань 8 м. при будівництві нових обєктів поруч. На превиликий жаль, навіть загроза втратити своє майно в непередбачуваній ситуації, через недотримання протипожежних вимог, не зупиняє таких людей перед можливістю загарбати додатковий шматок землі в центрі міста. Яскравий приклад такого байдужого ставлення до історичної культури Ужгорода є забудова, яка наразі триває на вул. Волошина 2А.
    Збереження архітектури Ужгорода та його історичного обличчя давно стало гаслом представників місцевої влади. Але в той час, як ці слова вкотре розбурхують свідомість містян, за рогом йде будівництво чергового скляного монстра.
    Тож, спільними зусиллями, шляхом максимального репосту цього запису ми може доб'ємося того, що такі "добродіяльні" підприємці у своїх проектах будуть враховувати інтереси таких як ми небайдужих до цінностей нашого міста громадян.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Народна прикмета: якщо біля банкомату купа студентів значить-або прийшла стипендія, або почалася сесія. )