ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Витинанковий" семінар-практикум провели у столиці Закарпаття (ФОТО)

    23 квітня 2024 вівторок
    63 переглядів
    Ужгород. На семінарі-практикумі «Витинанка, як дзеркало душі народу...».

    У четвер, 15 грудня, у Закарпатському обласному організаційно-методичному центрі культури пройшов обласний семінар-практикум «Витинанка, як дзеркало душі народу: минуле, сучасність».

    У ньому взяли участь методисти декоративно-прикладного мистецтва районних і міських методичних центрів, відділів культури та майстри народної творчості.

    Мета семінару – відродження та популяризація народної витинанки Закарпаття, ознайомлення з її багатими традиціями, обмін досвідом роботи.
    Відкрила цей захід директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук. Вона привітала присутніх, відзначила необхідність вивчення та поширення мистецтва витинанки на теренах нашого краю.
    Відомий науковець, кандидат мистецтвознавства, викладач Закарпатської академії мистецтв Роман Пилип ознайомив присутніх з історією витинанки, проаналізував її тісні зв’язки з іншими жанрами та видами мистецтва. Особливу увагу мистецтвознавець приділив українській витинанці, розкрив її особливості.
    Член Закарпатського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Емма Левадська розповіла про різноманітні техніки витинанки та орнаментальні мотиви, що характерні для Закарпаття. Йшлося також і про еволюцію цього мистецтва, його сучасний стан. Вона також поділилася свої власним досвідом у роботі над витинанкою.
    На завершення відбувся майстер-клас зі створення витинанок. Таємницями з учасниками семінару поділилися відомі й досвідчені майстри Марія Купарь та Емма Левадська.

    Володимир Мишанич, провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору