ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українцям підняли зарплати на 232%: хто і скільки буде отримувати

    19 квітня 2024 п'ятниця
    29 переглядів
    Значне підняття зарплат

    Одним з найважливіших нововведень Державного бюджету України на 2017 рік є значне підвищення соціальних стандартів.

    Так, всього за рік мінімальна заробітна плата зросла на 232%: з тисячу триста сімдесят вісім гривень до 3200 гривень. Причому очікується, що зростання реальних зарплат буде ще більше.

    Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

    Вже з 1 січня 2017 року рівень "мінімалки" буде піднято в два рази - з 1600 гривень до 3200. "Вперше за роки незалежності розмір мінімальної зарплати зрівняється з певним розміром прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Жоден працівник, в тому числі в бюджетній сфері, не отримуватиме зарплату нижче цього рівня ", - підкреслив він.

    У первинному проекті Держбюджету на 2017 рік мінімальна заробітна плата закладалася на останньому рівні 2016 року - 1600 гривень, і 1.12.2017 повинна була вирости всього до 1762 гривень.

    У прийнятому ж Законі мінімальна заробітна плата встановлюється одночасно в місячному (3200 гривень) та погодинному розмірі (19,34 грн / год) і стосується абсолютно всіх підприємств.

    Що це означає:

    - В корпоративному секторі сторони домовляються самостійно;

    - Для бюджетників мінімальна тарифна ставка (посадовий оклад) встановлюється Кабміном, тобто вона буде фіксованою - не нижче прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня 2017 року, тобто 1600 гривень.

    Таким чином, підтягуються зарплати найбільш низькооплачуваних посад - тепер вони отримуватимуть не менше як 3200 гривень. З рештою складніше, але їх зарплати теж виростуть.

    - Системами оплати праці є тарифна та інші системи, які формуються на оцінках складності виконуваних робіт і кваліфікації працівників.
    Такоже читайте:

    Цікаво, що роботодавці не зможуть схитрувати: не можна платити 3200 грн, включаючи і зарплату, і доплати (за роботу в несприятливих умовах праці і підвищеного ризику для здоров'я, за роботу в нічний і надурочний час, роз'їзний характер робіт, премії до святкових та ювілейних дат ). Тобто вам повинні заплатити "мінімалку" + доплати.

    На сьогоднішній день реальна заробітна плата варіюється в межах 5000 гривень. З огляду на, що ініціатива з підняттям "мінімалки" вводилася і для детінізації, варто очікувати реального зростання зарплат не тільки в бюджетній сфері, де намітилися серйозні поліпшення.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору