ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Гройсман хоче, щоб українці доносили на своїх роботодавців

    27 квітня 2024 субота
    42 переглядів
    Гройсман хоче добитися того щоб кошен українець "здавав" своїх роботодателів

    Кабінет міністрів України ініціює створення спеціальних робочих груп, які будуть відслідковувати нарахування заробітних плат в країні.

    Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, відкриваючи засідання уряду, сьогодні, 11 січня.

    Глава уряду заявив, що найближчим часом будуть створені робочі групи, які будуть моніторити ситуацію з виплатою зарплат. «Я дав доручення профільному міністру Павлу Розенко і він вже предметно цим питанням займається: будуть створені групи, які будуть чітко моніторити ситуацію, як людям нараховується заробітна плата, як вона виплачується», - зазначив прем'єр.

    «Найближчим часом ми створимо комунікаційні можливості, щоб люди нам повідомляли конкретно де, на якому підприємстві не виплачується заробітна плата або знижується або ховається. І ми будемо дуже чітко реагувати », - заявив Гройсман.

    За його словами, на місцях будуть створені спеціальні робочі групи, які на першому етапі будуть «відстежувати і допомагати відновлювати справедливість». «Щотижня я прошу і мене інформувати по конкретним цифрам, і я буду інформувати країну що, де і як відбувається з виплатою зарплати», - зазначив Гройсман.

    На початку грудня Верховна Рада України прийняла розроблений Кабінетом міністрів закон, що дозволяє підвищити з 1 січня 2017 року мінімальну заробітну плату вдвічі - до 3200 грн.

    Національний банк оцінює ефект від підвищення мінімальної зарплати в додатковий приріст ВВП на 0,5%.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору