ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Школярам можуть скоротити число обов'язкових предметів з 22 до 9

    19 квітня 2024 п'ятниця
    80 переглядів
    Зменшення числа обов`язкових шкільних програм

    Міністерство освіти і науки пропонує прибрати "многостаночную" і зробити старшу школу профільної - з більшою свободою вибору для учнів

    У Міністерстві освіти і науки України пропонують скоротити кількість обов'язкових предметів з 22 до дев'яти для учнів 10-11 класів, щоб прибрати "універсальний профіль" шкіл і визначити, які предмети будуть поглиблено вивчатися в кожній конкретній школі. Про це йдеться в проекті змін до навчальному плані для старших класів, пише прес-служба відомства.

    Згідно з текстом документа, школи повинні будуть самостійно вибрати профіль - в залежності від ресурсів і можливостей. У тому випадку, якщо це велика школа з декількома паралелями, там можуть бути класи з різними профілями, де діти самостійно зможуть вибирати необхідний їм профіль навчання.

    Також МОН пропонує дозволити школам створювати власні спецкурси для поглиблення профільного навчання.

    У старшій школі можуть з'явитися інтегровані предмети "Література", "Історія", "Людина і суспільство", "Математика" - в залежності від того, який основний профіль навчання вибере школа.

    Як повідомили в міністерстві, за новими програмами навчання будуть писатися нові підручники для старших класів, а держава буде фінансувати створення підручників як для оволодіння стандартним багажем знань, так і для поглибленого вивчення профільних предметів.

    "Для нас дуже важливо, щоб суспільство стежило за всіма етапами цього процесу. Зараз ми сподіваємося на відгук по запропонованим типовим навчальним планом. Пізніше, під час складання та затвердження нових навчальних програм, нам також потрібна буде реакція суспільства", - відзначили в МОН.

    У разі схвалення запропонований МОН проект буде впроваджений в систему освіти з 2018 року.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору