ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Кількість підтоплених домівок на Закарпатті збільшилась до 525-ти (ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    69 переглядів
    МНС Закарпаття інформує...

    На місцях працюють рятувальники, які відкачують воду з підвалів будинків.



    Внаслідок підняття ґрунтових вод у Закарпатській області кількість підтоплених домівок збільшилась до 525. Здебільшого зачепило Іршавський район, також є підтоплені домівки ще у 8 районах області. На місцях працюють рятувальники, які відкачують воду з підвалів будинків. Також працюють піротехніки, яких додатково залучили з сусідніх областей.


    Про це в ефірі Громадського повідомила речниця ДСНС у Закарпатській області Наталія Батир.


    За її словами на даний момент ситуація стабілізувалась і нові скарги про підтоплення осель не надходять, проте ліквідаційні роботи досі продовжуються.


    «В Свалявському, Рахівському та Міжгірському районі станом на 18 годину вже підтоплень немає. Всього залучено понад 400 чоловік та 69 одиниць техніки від всіх служб області. Техніки й людей вистачає. Всі сили кинуті на ліквідацію наслідків, поки що ситуація стабільна, але за прогнозом протягом ночі та вранці очікуються опади», — сказала Батир.


    Вона зазначила, що загиблих та постраждалих внаслідок негоди немає, а життю і здоров’ю евакуйованих з підтоплених осель ніщо не загрожує.


    «Як можна підготуватися до примх пригоди, нажаль, не знає напевно ніхто. Треба проводити якісь ліквідаційні роботи наперед, але через велику кількість снігу, який в нас випав протягом січня місяця, внаслідок його танення та сильних опадів у вигляді дощу, відбулось підняття ґрунтових вод. Внаслідок цього і були підтоплені домогосподарства», — підкреслила речниця обласної ДСНС.


    Як відомо, окрім льодяних брил відлига на Закарпатті принесла гори сміття гірськими ріками.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору