ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що чекає на комунальних боржників?

    28 березня 2024 четвер
    43 переглядів
    Держава має повне право відбирати квартиру у боржника.

    В Україні із зростанням боргів за комунальні послуги люди все більше цікавляться питанням – яким буде найгірший сценарій у разі не погашення нарахованої суми. Відповідну думку висловив юрист Олександр Плохотнік.

    Згідно закону про ” Про виконавче провадження”, якщо заборгованість перевищує 20 мінімальних заробітних плат, а строк позовної давності – не більше трьох років, тоді держава має повне право відбирати квартиру та продати її на відкритому аукціоні, пише “Погляд“.

    Втім, якщо нарахування не оплачувалися щонайменше п’ять років, то можна вимагати стягнення тільки тієї суми, яка накопичилася протягом трьох років.

    Юрист запевнив, що оскаржити остаточне рішення суду можна, але зробити це необхідно не пізніше десяти днів. Тоді можливий варіант перегляду боргу та дозволу сплати у кредит – рівними сумами щомісяця.

    Окрім житла, заарештувати можна також інше майно: побутову техніку чи автомобіль. Часто після продажу на аукціоні власнику повертають залишок грошей, якщо виручена вартість перевищує борг.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору