ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Жителів Берегівщини закликають боротися за збереження ЦРЛ (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    70 переглядів
    Берегівчан закликають боротися за збереження районної лікарні.

    В соціальних мережах, зокрема, на фейсбук-сторінці «Громадський Форум Берегівщини» поширюється заклик до мешканців Берегова та району поставити свій підпис під зверненням проти планів об’єднання берегівської та виноградівської лікарень в рамках нового «госпітального округу».

    Зокрема, в зверненні говориться:
    «Шановні Берегівчани, а також жителі Берегівського району! Як Ви вже на днях дізналися, знову виникнули такі плани, згідно яких планують об’єднати в один госпітальний округ Берегівську Центральну Лікарню та лікарню м. Виноградово з центром обслуговування у м. Виноградів. Це викликало велике обурення між населенням.
    Згідно цих планів, у м. Берегово залишили би поліклініку та невідкладну швидку допомогу. А потребуючим амбулаторного лікування прийшлося би їхати до м. Винорадова. Для того, щоб це уникнути, започаткували збір підписів для підтримки функціонування лікарні в м. Берегово. Якщо хтось бажає долучитися і підтримати своїм підписом подальшу роботу нашої лікарні (це займе всього хвилинку) запрошуємо в Берегівську Центральну Районну Бібліотеку (пл. Героїв, 7, біля магазину Пріма) з 9:00 – 17:00 год. Допоможіть і Ви своїм підписом!»

    3951-1.jpg
    3951-2.jpg

    Згодом заклик поповнився такою інформацією:

    «Новини стосовно здачі підписів на підтримку берегівської районної лікарні.
    Шановні мешканці Берегова та Берегівського району. З допомогою нашого мера міста п. Золтана Бабяк здача підписів відкладена до 15.02.2017р. Це вже для нас значно більше часу- можливо зібрати більше підписів. Берегівська районна бібліотека і надалі надає місце для цієї акціі. Надалі чекаємо всіх бажаючих, хто хоче підписати а також помічників- добровольців. Нас вже багато і це заохочує. Також чекаємо тих, хто може серйозно допомогти - надамо бланки та роз’яснення щодо їх підписання. Чекаємо всіх - покладіть свій підпис за своє майбутнє!»

    Варто додати, що 26 січня на позачерговій 18-й сесії міської ради депутати підтримали звернення до Кабінету Міністрів та Міністерства охорони здоров'я щодо створення госпітального округу з центром у Берегові. З цього приводу виступили представники громадськості з наміром збирати підписи на підтримку цієї ідеї у населення міста та району.

    Роком раніше, в лютому 2016, під час перебування в Берегові голова ОДА Геннадій Москаль відвідав недобудований корпус «А» Центральної районної лікарні, який давно перетворився на довгобуд, при тому, що готовність об’єкта становить 75 відсотків. У цей корпус можна перенести кілька відділень райлікарні, однак для його добудови необхідні чималі кошти (у 2012 році вартість необхідних робіт становила 12 мільйонів гривень), яких немає ані у району, ані у області. Голова ОДА тоді пообіцяв зайнятись пошуком фінансів як у Києві, так і сусідній Угорщині, якою свого часу й був збудований цей новий корпус.

    Олег Супруненко

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору