ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як захиститися підприємцю від інспектора з праці?

    25 квітня 2024 четвер
    55 переглядів
    Поради простому українському підприємцю

    Враховуючи значне підвищення розміру мінімальної заробітної плати, держава анонсувала початок боротьби із недобросовісними роботодавцями, котрі не оформлюють найманих працівників задля уникнення сплати податків.

    Так, за одного неоформленого працівника передбачається штраф у розмірі 96 000 грн, у разі ж, якщо буде спроба не допуску інспектора з праці до перевірки реальної кількості працівників – доведеться сплатити вже 320 000 грн.

    Попри законність дій з боку держави є ситуації, коли інспектора можна не допустити до перевірки, при цьому дотримуючись усіх законних підстав. Це може бути і не надання копії направлення на перевірку, або здійснюється контроль за повторну позапланову перевірку на підставі попередніх фактів, відсутність журналу реєстрації та не внесення відповідних записів інспектором з праці.

    Варто зауважити, що кожна подібна процедура із перевірки має бути вчинена із дотриманням законних норм та правил.

    Проте, чи ризикувати сплатою штрафу вирішувати безпосередньо керівнику, при цьому, слід пам’ятати, що з боку держави у даному випадку більше прав, адже діяльність інспекторі з праці регулюється не лише нещодавно прийнятими доповненнями, але, у першу чергу, положеннями законів України «Про основні засади державного нагляду у сфері господарської діяльності».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору