ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Американцям дозволили генетично модифікуватися

    20 квітня 2024 субота
    69 переглядів
    В Америці хочуть зняти заборону на генетично модифікованих людей

    Американські національні академії наук і медицини представили доповідь, в якому допускається зняття заборони на створення в майбутньому генетично модифікованих людей, повідомляє MedicalXpress

    Однак, мова не йде про поліпшення людських рис чи здібностей. Такий дозвіл стосується виключно мутацій, які сприяють виникненню важких спадкових захворювань.

    Сьогодні в ряді країн заборонено створювати людські зародки з відредагованою ДНК. На той випадок, якщо така заборона буде знята, фахівці запропонували ряд рекомендацій, яким повинні будуть слідувати наукові і медичні центри.

    По-перше, вдаватися до зміни геному можна лише тоді, коли з генетичним захворюванням не можна боротися ніякими іншими методами.

    По-друге, редагування повинно стосуватися лише тих генів, які без сумніву пов'язані з успадкованим розладом. Крім того, необхідний строгий контроль за клінічними випробуваннями, а також наявність достатньої кількості даних про користь і можливі ризики втручання в ДНК.

    На думку американських вчених, в обговореннях етичних і правових проблем редагування генома людини, повинна брати участь громадськість. Це допоможе встановити міжнародні норми використання генної інженерії та дозволить уникнути зловживання технологією.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору