ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Закарпатські" танки НАТО: куди вони прямували? (ФОТО, ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    88 переглядів
    Куди саме прямували танки НАТО, які рухалися у бік Закарпаття

    Днями низка закарпатських видань, у тому числі доволі авторитетні, розмістила відверто спекулятивну новину про те, що ешелони військової техніки рухаються через Словаччину в бік України, а саме Закарпаття.

    Як не парадоксально, видання посилаються на звичайного користувача соцмереж із Словаччини, який зафільмував військову техніку, уточнивши лише, що ці кадри він відзняв у словацькому місті Сабінов, що 150 км від Закарпаття. Більше того, журналісти підкреслили, що автор відео прокоментував кадри словами «Танки йдуть на Україну», але не уточнили жодних офіційних деталей та подробиць, куди саме рухалася техніка, і це спровокували певні панічні настрої серед закарпатців.

    Ось це відео, і його до речі дуже активно поширювали акаунти в мережі з відверто проросійською та антиукраїнською тематикою типу "Народная дружина" і так далі.

    Хоча насправді, у відкритих джерелах є чимало фактів, куди саме могла прямувати техніка. І це точно не Закарпаття, Україна.

    Зокрема, всередині січня 300 військових з США в рамках операції НАТО Atlantic Resolve прибули на аеродром Лавиця у Познані, що у західній Польщі. І не виключено, що техніка могла транспортуватися туди, де у ці дні тривають військові навчання саме за участі військової техніки на полігоні поблизу містечка Дравсько Поморське на північному заході країни.

    Хоча більш вірогідною точкою, куди могла прямувати техніка є Румунія, а саме портове місто Констанца, що на Чорному морі. Тут розташована військово-повітряна база імені Михайла Когелнічану. І саме сюди за офіційним повідомленням Міністерства оборони Румунії прибули 500 піхотинців, танки М1 Abrams і бойові машини піхоти M2 Bradley, а також гаубиці. Саме їх, схоже, і зафільмував словак. Американські військові в рамках навчань НАТО пробудуть тут 9 місяців, тоді відбудеться ротація.

    Що заважало нашим колегам-журналістам уточнити дані інформацію, аби роз’яснити читачам деталі, як це зробили словацькі, угорські, польські та румунські колеги, – питання риторичне.



    Довідково:

    Зауважимо, що НАТО офіційно заявило про збільшення витрат на оборону на $10 млрд – вперше за 10 років. І це в альянсі безпосередньо пов’язали з агресивними діями Росії. В епіцентрі уваги НАТО – східні кордони альянсу, а фактично кордони з Україною.

    Найближчим часом військова техніка НАТО має прибути до країн Балтії.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору