ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Хірурги відростили дитині великий палець на руці

    23 квітня 2024 вівторок
    81 переглядів
    Хірурги зробили так,що у хлопчика з`явився великий палець

    Унікальну операцію восьмирічному Лал Дінгу провели американські хірурги з лікарні MedStar Union Memorial Hospital.

    У хлопчика від народження діагностували рідкісну патологію: внутрішня кістка, яка з'єднує лікоть до передпліччя, розвинулася неправильно. Через це у нього не було великого пальця на правій руці, а сама рука мала неправильний вигин та погано функціонувала, повідомляє NEWS.Medicine.

    Щоб виправити дефект, Лалу зробили кілька операцій. Спочатку хірурги вказівний палець хлопчика перемістили на місце великого, що дало йому змогу брати цією рукою предмети.

    Потім доктор Рьян Кац з Curtis National Hand Center разом з колегами взяли кістку, суглоб і хрящові пластинки росту з ноги хлопчика і з їх допомогою сформували руку і кисть, що нормально функціонували. Крім того, вони взяли з ноги дитини другий палець правої ноги і пересадили його на руку.

    Операція тривала вісім годин, і з хлопчиком працювали дві бригади хірургів. Одна була задіяна над ногою, інша – над його рукою Консультував колег лікар Сімо Вілккі з Фінляндії, який придумав цей інноваційний метод. Спеціально заради Дінга він прилетів до США, де така операція проводилася уперше.

    Зараз хлопчик почувається значно краще, і його права рука працює набагато ефективніше, ніж до втручання лікарів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору