ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вчені змогли відредагувати ДНК

    28 березня 2024 четвер
    79 переглядів
    Винайшли метод завдяки якому можна відредагувати ДНК

    Група вчених в Південній Кореї винайшла ефективний метод, завдяки якому можна відредагувати ДНК людини, що допоможе в майбутньому боротися з такими мутаціями, як муковісцидоз (порушення роботи органів дихання), фенілкетонурія (ураження нервової системи, наслідок - проблеми з розумовим розвитком), хвороба Хантінгтона (захворювання нервової системи з подальшими психічними розладами).

    Результати своєї наукової роботи дослідники опублікували в періодичному виданні Інституту фундаментальних досліджень. Нова технологія називається CRISPR/Cas9, вона здатна змінити послідовність нуклеотидів ДНК. Cas9 - це білок, який на певній ділянці розрізає подвійний ланцюжок: де саме, це визначає РНК, яка взаємодоповнює специфічний сайт впізнавання. Розрізана нуклеотидова кислота з часом відновлюється, але через розріз частина послідовності втрачається.

    Новий метод вже випробували на лабораторних мишах, яким в результаті змінили коди білка дистрофіну або гени, які беруть участь в синтезі меланіну. Для цього препарат вводили в запліднену яйцеклітину і пересаджували сурогатним матерям. Через час декілька мишей з'явилися на світ з м'язовою дистрофією, а декілька народилися альбіносами.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору