ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородський СК "Юність" прийматиме міжнародні змагання європейського рівня! (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    138 переглядів
    Як оновлюється найбільший в обласному центрі Закарпаття спорткомплекс «Юність"?

    Як по-сучасному за кошти обласного бюджету оновлюється найбільший в обласному центрі спорткомплекс «Юність", проінспектував голова Закарпатської облради Михайло Рівіс у перший день весни.

    Разом з обласним депутатом Олександром Ледидою вони наочно перевірили завершальний етап реконструкції першого залу спорткомплексу, на яку виділено понад 1,4 млн грн зі скарбниці краю. До слова, вже 30 років у цьому спортзалі нічого не оновлювалося і не здійснювався бодай якийсь ремонт. Нині тут повністю замінено покриття підлоги на більш якісне та олімпійського рівня. Це, в свою чергу, дає змогу в найближчий час сертифікувати зал для прийняття міжнародних змагань європейського рівня, – зазначає прес-служба Закарпатської облради.

    Як поінформував присутній радник голови облради Іван Синетар, дане покриття не має аналогів як на теренах України, так і у Східній Європі. Це, до речі, підтвердили сербські представники Комітету з сертифікації спортивних залів для приймання міжнародних змагань, які нещодавно відвідали спорткомлекс «Юність». Відтак Михайлу Михайловичу продемонстрували частину сучасного покриття, яке вдвічі товстіше і значно менше призводить до травмувань спортсменів під час тренувань та змагань. Крім того, оновлений зал буде сертифікований не лише для гри в гандбол, а й волейболу та бадмінтону, що дасть значний поштовх до розвитку цих видів спорту.

    Також у залі пофарбовано стіни, влаштовано енергоощадне освітлення, відремонтовано покрівлю над великим залом, яка роками протікала у дощ і пошкоджувала дерев’яну підлогу. Для цього з обласного бюджету торік виділено півтора мільйона гривень. А в цьому році – ще 300 тис.грн для закупки необхідного інвентаря: сучасні ворота для гандболу, стійки для волейболу та переносні стійки для бадмінтону, мультифункціональне табло та спецтехніку для прибирання залу.

    Як зазначив Одександр Ледида, який є президентом гандбольного клубу «Карпати» та Федерації гандболу Закарпаття, тепер наші гандболістки тренуватимуться в сучасних умовах, уникатимуть травм та матимуть менші навантаження на суглоби.

    Нагадаємо, кілька місяців тому Михайло Рівіс побував у «Юності», де наочно пересвідчився, як завдяки двадцятирічній бездіяльності керівництва споткомплекс перебував у занедбаному стані: порізана підлога залу, обшарпані та облуплені стіни, вузенькі дерев’яні лавиці – незручні для глядачів та спортсменів, освітлення - слабке та неенергоощадне. Ще тоді очільник облради прийняв рішення переконати депутатів виділити кошти з бюджету краю для оновлення, реконструкції та ремонту спортзалів, аби Закарпаття на достойному рівні могло проводити обласні, всеукраїнські та міжнародні змагання з різних видів спорту. А спорткомплекс дозволяє їх багато: баскетбол, волейбол, настільний теніс, міні-футбол тощо.

    – В принципі я задоволений проведеним комплексом робіт, – зазначив Михайло Рівіс, додавши: – Але в оновленому залі вкрай важливе свіже повітря, яке можливе при наявності відповідної системи повітрообміну. Звісно, для цього потрібна значна сума коштів, тому ми звернулися до Державного фонду регіонального розвитку виділити 10 млн грн для сучасної системи опалення, вентиляції та кондиціювання у спорткомплексі «Юність». Перший транш – 5 мільйонів чекаємо в цьому році.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору