ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У піковий період 2008 року з конвеєрів "Єврокару" під Ужгородом зійшло трохи більше 49 тисяч авто

    19 квітня 2024 п'ятниця
    98 переглядів
    Отто Ковчар розповів, як Закарпаття докладається до слави Словаччини

    Хоча підприємство може випускати близько 100 тисяч авто Шкода і Фольксваген.

    У структурі експорту із Закарпаття до Словаччини протягом 2016 року найбільш вагому частку – більше 79% становила електротехніка.

    Насамперед це продукція для підприємств, які у Словаччині виготовляють готовий продукт – автомобілі і завдяки яким сусідня із Закарпаттям країна виробляє найбільше машин у світі з огляду на кількість мешканців.

    Про це у своєму виступі на міжнародній науково-практичній конференції "Інноваційне забезпечення сучасного транскордонного співробітництва Словаччини й України", яка проходить 16-17 березня у конгрес-центрі Академії наук Словаччини біля підніжжя Високих Татр повідомив президент Закарпатської торгово-промислової палати, почесний консул Чехії в Україні Отто Ковчар.

    Він розповів, що у Словаччині постійно потужно розвивається автомобілебудівна промисловість через інвестиції від провідних фірм світу, тоді як усе це могло свого часу зайти в Україну. Скажімо, на це був спрямований завод біля Ужгорода "Єврокар". Він може випускати близько 100 тисяч авто Шкода і Фольксваген, зараз авто стандарту Євро-4 і 5, а натомість у піковий період 2008 року з конвеєрів зійшло трохи більше 49 тисяч машин, а зараз лише 4-5 тисяч.

    Причин для цього багато, але найбільша – скасування законів про Спеціальну економічну зону та території пріоритетного розвитку на Закарпатті у 2009 році раптовими змінами до державного бюджету на вимогу Юлії Тимошенко.

    Також у структурі експорту із Закарпаття 6,6% складають текстиль, 6,5 % – деревина, 5,1% –інші товари , 2,5 – взуття.

    Нагадаємо, президент Закарпатської торгово-промислової палати почесний консул Чехії в Україні Отто Ковчар також розповів, що найбільше інвестицій на Закарпаття вкладено з Нідердандів, відтак із Німеччини, Польщі, Австрії, Японії, США та Угорщини.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору