ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Цей падаючий грім води у Карпатах Вам треба побачити обов’язково! (ФОТО)

    16 квітня 2024 вівторок
    92 переглядів
    Закарпатський водоспад, який варто побачити.

    Закарпатський водоспад «Воєводин» заслуговує на те, щоб опинитися в числі семи чудес нашого краю.

    Воєводин або ще називають Воєводино розташований далеко в горах, в українських Карпатах, на південних схилах гірського масиву Полонина Руна (Рівна). Гідрологічна пам’ятка природи місцевого значення, розташований на річці Воєводин, у межах Державного заказника «Соколові Скелі», що знаходиться за 12 км від села Тур’я Поляна Перечинського району, Закарпатської області. Висота головного каскаду становить 5-6 м. Воєводин — рідкісна та прекрасна пам’ятка природи, яка має ще й наукове, естетичне та рекреаційне значення.

    Серед істориків та краєзнавців існують припущення, що цей водоспад утворився в результаті сильного землетрусу, під час якого в гірській породі поперек вузької глибокої долини виникла тріщина, і вода з 9-метрової висоти двома потоками спадає у маленьке озеро.

    Дійти до вершини цього водоспаду є дещо складніше, ніж до більш відомого Шипоту. Та й більшість туристів поки що відвідує водоспад “Шипіт”. Можливо це тому, що долати відстань пішки до нього легше. Однак “Воєводин” також надзвичайно красивий та мальовничий водоспад і радимо кожному відвідати цю місцевість і зануритися у глиб лісів та гір. І тим, хто все таки наважився подолати відстань, зоб побачити Воєводин впевнено твердимо – не пожалкуєте!
    4748-1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору