ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Харківській області горять склади з боєприпасами (відео)

    29 березня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    Пожар на складах з боєприпасами у Харківській області

    23 березня близько 3:00 на окремих майданчиках бази озброєння, розташованої в в місті Балаклія Харківської області, почалася пожежа.

    Про це Інформатор дізнався з Facebook сторінки заступника Генпрокурора України Анатолія Матіоса.

    Пожежа призвела до детонації боєприпасів, організована семикілометрова «зона безпеки», заявив військовий прокурор України. За його словами, причиною НП могла стати диверсія.

    Загальна площа арсеналу - 368 га та 138 000 тон боєприпасів.

    Із сусідніх населених пунктів Вербівка та Яковенково евакуювали жителів, так як можливе збільшення площ детонації боєприпасів і їх розліт Так само посилений режим контролю на східно-південному кордоні області.

    «Даних про людські жертви немає. На місце події прибула важка протипожежна бронетехніка Міноборони. Вживаємо всіх можливих заходів для недопущення людських жертв, встановлення очевидців диверсії і огляд місця події », - повідомляє на своїй сторінці Анатолій Матіос.

    За вказівкою Міністра оборони з Києва на місце події вилетіла комісія на чолі з заступником міністра оборони України генерал-лейтенантом Ігорем Павловським, а також офіцерами відомства та Генштабу. У зону надзвичайної події відправлені 250 рятувальників з 50 одиницями техніки, піротехніки також готові виїхати на місце інциденту. Також тут знаходиться виконуючий обов'язки глави ГСЧС Олег Мельчуцкій.







    ЕВАКУАЦІЯ ЖИТЕЛІВ

    У прес-службі ГСЧС відзначили, що З села Вербівка евакуйовані 2700 осіб в село Пришиб (відстань 16 км від Балаклеї). З села Яковенково - 806 чоловік населення в Волохів Яр (20 км від Балаклеї). З Балаклеї евакуйовані майже 20 тисяч осіб.

    Також повідомляється, що на місці події від ГСЧС задіяно 55 автоцистерн, 24 одиниці допоміжної техніки від ГСЧС і 362 людини особового складу. Працює 25 автомобілів швидкої допомоги, понад 100 співробітників швидкої допомоги, від Національної поліції - 40 автомобілів і більше 150 чоловік особового складу. На залізничній станції с. Шебелинка чергують два пожежних потяги.

    ЗАБОРОНУ ДЛЯ ЛІТАКІВ

    Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що жертв серед військовослужбовців і цивільних на даний момент не виявлено.

    «У цьому районі закрито повітряний простір для всіх літальних апаратів», - додав він.

    Заборона діє на території радіусом 40 кілометрів навколо місця події. Пожежа все ще триває на третині території.

    РЕАКЦІЯ СБУ

    Спікер Служби Безпеки України Олена Гітлянська повідомила, що за даним фактом відкрили провадження у статті «диверсія». Ведуться слідчо-оперативні дії.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору