ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Дієтологи назвали зелень незамінним продуктом

    19 квітня 2024 п'ятниця
    72 переглядів
    Яка зелень корисна для здоров'я

    Петрушка, кріп, селера надають особливість смаку страви, роблять їжу більш пікантною і при цьому дають безліч корисних властивостей для нашого здоров'я. Зелень незамінна добавка для будь-якої страви.
    Здається, що без петрушки, кропу і селери ми можемо обійтися в своєму раціоні, але як показують дослідження дієтологів - зелень потрібно якомога частіше вживати.
    Розглянемо кожну рослинність окремо, її корисні властивості і вплив на організм людини.
    Кріп
    У стародавні століття, букети кропу чоловіки дарували своїм жінкам. Цей продукт прийшов до нас із Середземномор'я. Кріп є цінним продуктом, який насичує наш організм кальцієм, залізом, фосфором, вітамінами груп А, В, С, РР. Кріп містить в собі нікотинову і фолієву кислоту, в ньому присутні ефірні масла, які використовуються для догляду за зовнішністю.
    Цей рослинний продукт застосовують при лікуванні шлунково-кишкового тракту, так само він виступає як сечогінний засіб.

    Існує кілька домашніх рецептів відварів з кропу, який лікує від недуг. Рослинний продукт позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи, а так само відвар з кропу знижує кров'яний тиск.
    Петрушка
    Петрушка має високий вміст вітаміну С. Один з головних продуктів, який в повній мірі може забезпечити організм вітаміном С, навіть більше, ніж лимон. Для того щоб отримати необхідну денну норму вітаміну С, необхідно з'їсти всього 50 грам свіжої петрушки. Петрушка багата на вітамін А і ніяк не поступається в цьому моркви. Добова норма каротину - це 50 грам петрушки. Також ця травичка містить вітаміни групи В, мінеральні солі і ферменти.

    Петрушка застосовують при лікуванні гастриту, виразки шлунка, при бронхіті та астмі, серцеві захворювання. Відвар петрушки приміряють при отруєннях, циститах, захворюваннях нирок, невралгії і спазмах. Однак, тим, хто має гострі внутрішні запалення, необхідно обмежити споживання петрушки.
    Селера
    Селера в Стародавній Греції використовували як вінка на голову для переможців Олімпійських ігор. Селера завжди вважався символом фізичної сили. Селера насичений вітамінами А, В1, В2, С, магнієм, йодом, марганцем, залізом, фосфором, кальцієм і нікотиновою кислотою.
    Селера містить органічний натрій, який може з легкістю і без шкоди стати замінником кухонної солі. Наявність заліза і магнію в селері буде корисно для кровотворної діяльності. У жарку пору року, селера допомагає врятуватися від теплового удару, необхідно перед їжею випивати 50 грам соку селери, після цього сміливо можна перебувати під яскравими сонячними променями.
    Селера очищає організм від шлаків, зміцнює імунну та нервову системи, відновлює нормальний обмін речовин, тонізує і підвищує працездатність. Листя селери корисні як протизапальний засіб при захворюваннях статевих органів і передміхурової залози.
    Вживаючи зелень, організм бореться з канцерогенами, які ми щодня споживаємо з їжею. Страви з додаванням петрушки, кропу або селери буде корисною для травлення, серцево-судинної системи і мозкового кровообігу.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору