ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Клініка "Гемо Медика" спростовує інформацію про недостовірні результати обстеження на менінгокок (ДОКУМЕНТ)

    29 березня 2024 п'ятниця
    72 переглядів
    Адміністрація КЛІНІКИ "Гемо Медика" заявляє!

    Менінгококова інфекція відноситься до особливо небезпечних захворювань, боротьба з якими має міжнародне значення згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2011 року №893 "Правила санітарної охорони території України.

    Може проявлятися від безсимптомного носійства до важкого генералізованого ураження всіх органів та систем з летальним наслідком. Джерелом інфікування майже завжди є носії , оскільки хворі здебільшого ізольовані та знаходяться в лікарні. Саме тому дуже важливо виявити всіх носіїв в осередку та провести санацію.
    Нещодавно в кількох дітей однієї з шкіл Ужгорода виявлено менінгококову інфекцію, на жаль. Деякі батьки вирішили перевірити своїх дітей і звернулися в нашу лабораторію. Спеціалісти КЛІНІКИ "Гемо Медика" зробили все, щоб їм допомогти, професійно, з максимальною віддачею та турботою. На щастя, у переважної більшості результат бактеріологічного посіву на менінгокок виявився негативним, окрім двох випадків. Позитивний результат виявлено у дітей з однієї сім'ї . Зі слів мами, вони звернулись з цим результатом до свого лікаря (не в КЛІНІКУ "Гемо Медика") , де їм було призначено антибіотик. Препарат виявився неефективним. При повторному бактеріологічному посіві на менінгокок в іншій лабораторії (знову ж зі слів мами) - результат знову позитивний в обох дітей. Маму результат не влаштував і вона звернулася в одну з лабораторій Угорщини.
    Оскільки менінгокок прирівнюється до збудників особливо небезпечних захворювань, то додатково його має ідентифікувати вищий контролюючий орган у сфері лабораторної діагностики. В нашій області це Закарпатський обласний лабораторний центр (колишня обласна СЕС), що і було зроблено. Висіяна культура ідентифікована як Neisseria meningitidis, про що ми отримали офіційного листа (див. фото).
    Наступний етап - повідомлення в Український центр контролю та моніторингу Захворювань МОЗ України, що також було зроблено.
    Отже, стосовно сумніву щодо достовірності результатів бактеріологічного посіву на менінгокок - ЙМОВІРНІСТЬ ПОМИЛКИ В ДАНОМУ ВИПАДКУ ВИКЛЮЧЕНА.
    Щодо постановки діагнозу та призначеного лікування - це жодного відношення до "Гемо Медики" не має , оскільки до наших лікарів дані пацієнти не звертались.
    Стосовно неефективності антибіотикотерапії - тут знов питання не до
    "Гемо Медики", оскільки ми не робили тест на антибіотикочутливість, так як протоколи санації та лікування це не передбачають і його пацієнти не замовляли.
    Стосовно бактеріологічного посіву з Угорщини, фото якого опубліковано - по перше дослідження проведено після прийому антибіотика, по-друге - це звичайний тест на патологічну флору з горла - нічого спільного з цільовим дослідженням на менінгокок.
    КЛІНІКА " Гемо Медика" готова відповідати за видані результати лабораторного дослідження. Ми ніколи не видаємо результатів досліджень, не переконавшись у їх 100% достовірності та точності. Ми піклуємося про наших пацієнтів. Навіть, якщо результати обстеження не втішні, ми готові допомагати, бо це наше покликання. Разом з тим, ми готові до об'єктивної критики, але не дозволимо безпідставно звинувачувати нас в помилках.

    Адміністрація КЛІНІКИ "Гемо Медика"
    4824-1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору