ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Обмін речовин: як поліпшити метаболізм

    18 квітня 2024 четвер
    60 переглядів
    Які продукти корисні для метаболізму

    За правильну роботу обміну речовин, відповідає не тільки наше харчування і спосіб життя, але і впливають деякі інші фактори. Як налагодити роботу обміну речовин і які правила потрібно дотримуватися

    Що таке обмін речовин простими словами? Це здатність організму накопичувати необхідні корисні речовини для організму, потім у процесі переробки вона перетворюється в енергію, а непотрібні речовини завдяки хорошій роботи метаболізму виводяться з організму.
    Погані речовини в процесі накопичення перетворюються в жир, тому, особливо повні люди або люди схильні до повноти намагаються налагодити роботу обміну речовин в організмі.
    Швидкість обмінних процесів впливає на температуру тіла, тиск, здатність накопичувати і витрачати енергію, а також визначає кількість жирової тканини в організмі.


    Що впливає на швидкість обміну речовин і як поліпшити роботу метаболізму, якщо виникли проблеми?


    1. За роботу метаболізму, як не дивно, відповідає генетика закладена ще з моменту, коли ми перебували в животі у мами у вигляді ембріона. У цей момент формується організм зародка.
    2. Обмін речовин залежить від статі. У жінок на 10 відсотків метаболізм працює гірше, ніж у чоловіків. Тому жінці, в більшій мірі, доводиться боротися із зайвою вагою.
    3. Якщо немає гормонального збою в організмі, обмін речовин буде працювати як годинник. Іноді важко знайти причину поганого метаболізму, тому можливо іноді потрібно шукати вогнища проблеми в інших напрямках.
    4. У жінок після 30 років робота обміну речовин погіршується на 2-3 відсотки.
    5. Робота нашого організму та обміну речовин безпосередньо залежить від нашого харчування.

    6. Якщо організм не зможе відновлювати втрачену енергію, то скоро його обмінні реакції сповільняться з метою її економії. Тому потрібно відпочивати необхідний час та дотримувати режиму сну.
    7. При виконанні фізичних навантажень, обмін речовин покращує свою роботу. Витрачається більше енергії і їжа йде на збільшення м'язової маси.


    Які продукти здатні впливати на обмін речовин?


    1. Молочні продукти, крім молока.
    2. Імбир.
    3. Цвітна капуста, брокколі.
    4. Кориця.
    5. Грейпфрут.
    6. Зелений чай.
    7. Вода.
    8. Червоне вино.
    9. Гранат.
    Якщо проаналізувати всю отриману інформацію, то можна зробити один простий висновок про те, що для поліпшення роботи обміну речовин необхідно правильно харчуватися, займатися спортом, пити багато води і мати правильний розпорядок дня включаючи повноцінний і здоровий сон.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору