ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Куди поїхати на вихідних: незвідані місця України

    19 квітня 2024 п'ятниця
    81 переглядів
    Куди поїхати відпочити? В Україні є безліч незвіданих місць,ось пару із них

    Куди поїхати на вихідні? Це питання цікавить кожного, особливо з настанням тепла. В Україні є безліч незвіданих місць, які не замислюючись варто відвідати кожному українцю.

    З приходом тепла хочеться якомога частіше виходити на вулицю, спостерігати за прокидається природою і вивчати нові місця. Багато хто вважає, що в Україні крім моря і Карпат більше нікуди поїхати, тому українці найчастіше планують свої вихідні дні не виїжджаючи за місто, а ті хто мають тривалі вихідні прагнуть потрапити за кордон.
    Україна дивовижна країна і на території є безліч незвіданих місць, куди практично не ступала нога людини. В Україні можна знайти місце на будь-який смак: зануритися в історію відвідавши знамениті пам'ятники архітектури нашої країни, поїхати в Ужгород на фестиваль квітучої сакури, поплавати на байдарках в Одеській області, з'їздити до Львова і побувати в незабутньо красивому історичному місті. Цей список можна продовжувати і як мінімум можна зібрати рюкзак на кілька днів і поїхати в будь-яке місто в Україні, який ми не бачили раніше.
    З приходом тепла, коли на вулиці починає прокидатися природа хочеться відправитися в озеленені місця на кілька днів, розбити намет, покликати з собою друзів, розвести багаття і провести час з користю не тільки для здоров'я, але і для душі.
    Портал "Знай.ua" пропонує кілька незвіданих місць, куди можна відправитися в коротку подорож по каньйонах, водоспадів, річок нашої країни.


    Бакотська затока, Хмельницька область


    Після закінчення будівництва Новодністровської ГЕС сталося затоплення чотирьох сіл в долині Дністра. Затоплення призвело до того, що тепер серед скелястих гір утворилася Бакотська затока. Неможливо не закохатися в ці унікальні пейзажі з особливим мікрокліматом, характерним для південних широт. Це місце мало відомо мандрівникам, але ніколи не пізно відкрити для себе щось нове.


    Актовський каньйон, село Актове, Вознесенський район, Миколаївська область


    У народі Актовський каньйон називають "Каньйон Диявола". Дивовижне місце, де в ансамблі між собою поєднуються скелі, чудова рослинність і гранітні валуни. Ландшафт місцевості нагадує каньйони Північної Америки. У цьому місці протікає річка Мертвовод, яка має дивний, але шалено цікавий колір. Мандрівникам, які все ж зважилися поїхати в Актовський каньйон не варто засмучуватися через дивного кольору річки тому, що тут є місце і для купання в чистій і прозорій воді. Недалеко від Актовський каньйону знаходиться загадковий ліс-лабіринт, який теж маловідомий українцям.



    Джуринський водоспад, Тернопільська область, село Нирків, Заліщицький район



    Джуринський водоспад - найбільший рівнинний водоспад в Україні, який виник штучним шляхом. Як свідчить легенда, під час турецького набігу, який стався близько 4 століть тому, загарбники змогли змінити русло річки Джурин. Це було зроблено для того, щоб жителів місцевості замучила спрага і тоді вони зможуть здати фортецю, яка так потрібна була загарбникам. Недалеко від водоспаду стоять прекрасні руїни Червоноградського замку. Міста з цією назвою вже давно не існує, але поїхавши туди, можна побачити руїни замку і послухати легенди місцевих жителів про привидів, які вартують стіни зруйнованої царської будови.


    Арбузинський каньйон, Миколаївська область. У сіл Актове і Трикрати, Вознесенський район.


    Арбузинський каньйон - це молодший брат Актовський каньйону. Він названий так тому, що крізь камені каньйону пробивається ріка Арбузинка. Як стверджують вчені, каньйон сформувався близько 4 млрд років тому. Дивовижний факт, але через вулканічну будову в районі Арбузинського каньйону не буває зими. Вулкан, який дав життя цієї території до сих пір має високу температуру. Актовський і Арбузинський каньйони входять до складу природного парку "Бузький гард".

    Ці місця для спокійного відпочинку з сім'єю або друзями, а так само можуть сподобатися любителям екстремального спорту. Досліджуйте нові і цікаві місця, адже в Україні їх не менше, ніж в інших країнах. Любіть активний відпочинок, адже рух - це життя.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору