ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що ж сталося насправді у пункті переходу "Вилок" на Закарпатті?

    17 квітня 2024 середа
    54 переглядів
    Як наші громадяни законодавства дотримуються.

    Фахівці Закарпатської митниці ДФС інформують про ситуацію, яка склалася у Виноградівському районі, зокрема митному посту «Вилок».

    Громадянин самостійно обирає «зелений коридор» або «червоний коридор» для проходження митного контролю за двоканальною системою. Обрання «зеленого коридору» вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та свідчить про факти, що мають юридичне значення.
    Водночас фахівці Закарпатської митниці ДФС інформують про ситуацію, яка склалася у Виноградівському районі, зокрема митному посту «Вилок».
    Так, напередодні в зону митного контролю митного поста «Вилок» заїхав транспортний засіб VOLKSWAGEN TRANSPORTER. До митного оформлення водій подав контрольний талон для проходження по «зеленому коридору», технічний паспорт на транспортний засіб, свій паспорт і 8 паспортів пасажирів.
    Під час здійснення митного оформлення інспектор митного посту «Вилок» вніс всі необхідні відомості щодо транспортного засобу, водія та пасажирів, а також напрямок переміщення. Проведеним усним опитуванням водія та пасажирів, з’ясовано, що вони одна родина і були на міському ринку в м. Ніредьгаза (Угорщина) за покупками. Громадяни зазначили, що всі товари, які вони ввозять, є їхньою власністю, придбані для власних потреб, та переміщуються ними через митний кордон у відповідності до ч. 1 ст. 374 Митного кодексу України.
    Працівники митного поста з’ясували, що транспортний засіб, водій та пасажири переміщуються через митний кордон України, з дотриманням Митного кодексу. Крім того, по особах, які переміщувались орієнтувань не було тож підстав застосовувати інші форми митного контролю, зокрема й митний огляд також не було.
    Обставини затримання працівниками ГУ НП у Закарпатській області транспортного засобу після виїзду за межі пункту пропуску «Вилок» потребують ретельного вивчення. Оцінка дій посадових осіб митниці за таких обставин може бути зроблена після надходження відповідної інформації до митниці.
    Довідково. Частина 1 статті 374 Митного кодексу України (Умови ввезення (пересилання) громадянами товарів на митну територію України, передбачає: «Товари (крім підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України, не підлягають письмовому декларуванню (за винятком товарів, на які відповідно до статті 197 цього Кодексу встановлено обмеження щодо переміщення громадянами через митний кордон України, і випадків, передбачених частиною другою цієї статті) та не є об’єктами оподаткування митними платежами».
    Статтею 366 Митного кодексу України затверджено двоканальну систему митного контролю товарів, транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України громадянами.
    Згідно з положеннями цієї статті, двоканальна система – це спрощена система митного контролю, яка дає громадянам змогу здійснювати декларування, обираючи один з двох каналів проходу (проїзду транспортними засобами особистого користування) через митний кордон України. Канал, позначений символами зеленого кольору («зелений коридор»), призначений для декларування шляхом вчинення дій громадянами, які переміщують через митний кордон України товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами та не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території і не підлягають письмовому декларуванню.
    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору