ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Держлісагентству вдалося вирішити проблему захисту лісів від пожеж

    19 квітня 2024 п'ятниця
    67 переглядів
    Проблема з захистом лісів від пожеж - вирішина

    З настанням пожежонебезпечного періоду особливо гостро стоїть питання захисту лісів південних і східних областей України. Головна проблема – протягом 2016-2017 років на це взагалі не виділи фінансування з держбюджету.
    Про це повідомила тимчасово виконуюча обов’язки голови Держлісагентства Христина Юшкевич в Facebook. Вона зазначила, що Держлісохорона не має можливостей для моніторингу виникнення лісових пожеж, не говорячи вже про їх гасіння.
    З початку 2016 року, за її словами, з посад звільнилося майже 1700 висококваліфікованих спеціалістів лісової галузі, а майже 2,5 тисячі фахівців вимушено працюють за скороченим графіком. Ситуація з масовими звільненнями продовжується й надалі.
    «Може виникнути критична ситуація, коли за відсутності працівників та фінансування неможливо буде оперативно відреагувати на лісові пожежі у південних, східних та частині центральних областей України. Звичайно, так далі продовжуватися не може. Дякую Степан Кубів, Тарас Кутовий та іншим міністерствам, які підтримують лісову галузь. Вчора на нараді під головуванням Степана Кубіва було обговорено різні заходи щодо запобігання пожеж та можливі джерела фінансування! На черзі ще низка заходів, які дозволять комплексно вирішити питання лісів на півдні та сході», - наголосила Христина Юшкевич.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору