ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородка Оксана Півуш виготовляє унікальні свічки (ФОТО)

    17 квітня 2024 середа
    90 переглядів
    Оксана Півуш робить вироби тільки з натуральної сировини

    Зараз декоративні авторські свічки користуються великим попитом. Особливо перед Великоднем краяни активно купувалиь вироби місцевих умілиць, аби прикрасити ними свій пасхальний кошик.

    Оксана Півуш – людина неординарна. Роботи мисткині дуже незвичні і цікаві. А робити свічки вона почала зовсім недавно.

    «Раніше я займалася іншим видом хенд-мейду. Здебільшого робила різні речі з намистин.  Бісероплетіння – також цікава техніка. Маю в доробку чимало прикрас», – розповідає умілиця.

    Її декоративні шедеври добре знайомі багатьом ужгородцям…і не тільки, адже Оксана є учасницею багатьох ярмарків та акцій. Чимало браслетів, кольє  та брошок помандрували навіть за кордон – у Австралію, США, Канаду.

    «Свічками почала займатися майже випадково. Спробувала, сподобалося і захопилась. Роблю із харчового желатину та із парафіну. Чаклувати над ними завжди цікаво. Додаю мушлі, камінці, ефірні масла. До речі, свічки мають різні запахи і вони заспокоюють»,- ділиться думками Оксана.

    Жінка запевняє, що робить вироби тільки з натуральної сировини, Продукція свічкарки екологічно чиста. Навіть барвники вона використовує харчові. Тай коштують авторські роботи зовсім недорого – від 40 гривень.

    Особливо незвичними є різьблені свічки ужгородки. Робить вона їх за допомогою спеціального ножика. Каже, що неважко, але для цього потрібні неабиякі навики, фантазія та творчий підхід.

    Візерунки на свічках настільки довершені, що здається, ніби вони так відлиті.

    Майстриня не шкодує, що недосипає через своє захоплення, адже таким чином вона має можливість втілити в життя свої заповітні мрії, а іншим подарувати радість від споглядання прекрасного.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору