ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сакура для Ужгорода як синонім творчості

    20 квітня 2024 субота
    105 переглядів
    Помилуватися рожевим цвітом дерев в Ужгород приїздять тисячі туристів

    Помилуватися рожевим цвітом дерев, які примандрували з далекої Японії, до обласного центру Закарпаття приїздять тисячі туристів.

    Утім, в Ужгороді тепер милують око й такі екзотичні рослини, як магнолія, гліцинія, райське яблуко, рожевий каштан і навіть... іудине дерево (церціс китайський). Та царицею почувається японська вишня — понад 3 тисячі цих дерев нині ростуть у місті над Ужем. На вулицях, у парках і скверах їх 6 видів, а в ботанічному саду — 14.

    Сакури, як і магнолії, почали висаджувати і в інших містах Закарпаття, тож нині вони прикрашають Мукачеве, Берегове, Хуст, Тячів. Нещодавно східну гостю висадили навіть у гірському селищі Воловець із надією, що приживеться.

    На період цвітіння японської вишні — близько двох тижнів — розрахований фестиваль «Сакура-фест», у межах якого із 20 квітня пройдуть півтора десятка заходів різного рівня, зокрема всеукраїнські й міжнародні. Уп’ятнадцяте відбудуться міжнародні змагання з танцювального спорту Uzhgorod OPEN 2017. У турнірі під егідою Всесвітньої федерації танцювального спорту візьмуть участь пари, які входять до 25 перших у світовому рейтингу.

    Після цього марафону шанувальників танців у спорткомплексі «Юність» потішить міжнародний фестиваль із хіп-хопу GhettoGroove.

    На гостей сакурівського марафону очікують і Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва, і другий етап творчого конкурсу студентів мистецьких вишів України «Срібний мольберт». Він пройде через півроку після першого, який викликав зацікавленість творчої генерації з усіх регіонів країни.

    Новинкою для міста над Ужем стануть міжнародні екологічні дні EcoDays, в межах яких — спеціалізована виставка UzhgorodEnergyExpo, науково-практична конференція про здоровий спосіб життя.

    Ще в двотижневій програмі: ярмарок «Сонячний напій», фестиваль вогню та шоу-програм, засідання клубу веселих і кмітливих, виставка-конкурс аранжування нано-акваріумів.

    Місця в готелях Ужгорода, Мукачевого і сусідніх міст замовлено на 100%, тож тепер для організаторів заходів «Сакури-фесту» завдання — виправдати сподівання гостей. А від деревцят японської вишні всі очікують якомога довшого цвітіння.

    Василь Бедзір, Урядовий кур’єр

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору