ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Банні процедури: яких правил варто дотримуватися в душі

    29 березня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Душ треба приймати за правилами, про які знають не багато людей

    Під час прийому душу ми робимо безліч дій, не замислюючись про те, що вони можуть нашкодити. Виявляється, приймати душ потрібно за правилами, щоб здоров'я і самопочуття були в нормі.
    Гаряча вода
    Від гарячої води шкіра втрачає вологу. У підсумку це призводить до того, що шкіра починає лущитися і виглядає непривабливо. В процесі миття з шкіри змивається багато жиру, тому епідерміс починає його активно виробляти. В результаті шкіра стає вразливою до бактерій, схильної до прояву проблемних ділянок. Надмірно гарячим душем ми підсилюємо приплив крові, що призводить до почервоніння шкіри. Фахівці рекомендують приймати душ при температурі води не вище 60 градусів.
    Тривалий душ
    Навіть при нормальній температурі води тривалі водні процедури шкодять. Існує ризик пересушити шкіру, в підсумку це призведе до появи прищів. Приймати душ слід не більше 10-15 хвилин. Якщо приймати душ більше 15 хвилин це негативно впливає на епідерміс, з'являється почуття втоми, сонливість.
    Використання піни для ванни і інших засобів
    До складу мильних засобів входять компоненти, які швидко і ефективно змивають жир з шкірних покривів. Кожен день не рекомендується використовувати піну для ванни, гель для душу та антибактеріальні засоби.

    Стара і волога мочалка

    Лікарі не рекомендують довго використовувати мочалки і губки. Після прийому душу мокра мочалка стає сприятливим середовищем для розвитку бактерій, цвілі і грибків. Рекомендується міняти кожен місяць мочалку чи губку для купання або висушувати їх відразу після банних процедур.
    Сильне обтирання рушником
    Рушник має бути м'яким, як мінімум раз в тиждень випраним. Рекомендується промокати тіло рушником, а не обтирати його. Після душу шкіра повинна ще деякий час знаходитися трохи вологою.
    Дотримуючись цих правил ваша шкіра і фізичний стан завжди буде в тонусі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору