ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Підсумки українсько-словацького освітнього проекту підбили в Ужгороді

    29 березня 2024 п'ятниця
    102 переглядів
    Ужгород. Семінар-презентація результатів українсько-словацького проекту

    Проект називається "Інноваційні методи в освіті для підтримки партнерства InovEduc".

    Семінар-презентацію результатів українсько-словацького проекту "Інноваційні методи в освіті для підтримки партнерства InovEduc" провели вчора в Ужгородській Лінгвістичній гімназії.

    Проект співфінансується з фондів Норвезького королівства та Словацької Республіки, учасники проекту - Україна і Словаччина. Лінгвістична гімназія є базовим навчальним закладом для апробації методичних рекомендацій у рамках проекту.

    "Мені дуже приємно відвідувати черговий захід у партнерстві з нашими словацькими друзями, - сказав у своєму вітальному слові заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак. - У цьому році завершується багато проектів саме за програмою Норвезького фінансового механізму, і під час нещодавньої зустрічі міського голови Богдана Андріїва та Генерального консула Словацької Республіки в Ужгороді Янки Буріанової, було прохання з нашої сторони, щоб вона і надалі підтримувала нас у новому Норвезькому фінансовому програмному періоді, який починається з 2018 року".

    За словами О.Біляка, завдяки цим проектам разом із нашими словацькими друзями і колегами ми маємо можливості не тільки розвивати наші двосторонні відносини, а й знаходити можливості для впровадження інноваційних проектів, розробляти нові продукти, які будуть цікавими не лише для наших вчителів, викладачів, а й школярів, студентів, усіх тих, хто бажає розвивати свої навики, уміння. І звичайно, переймати той досвід, який уже є у країнах Європейського Союзу.

    Що стосується власне проекту, то завдяки йому розроблено інноваційні методи використання в навчальному процесі 3D моделей пам’яток культури та природи Східної Словаччини та Закарпаття. Є у проекті і 3D моделі пам'яток міста над Ужем - Ужгородського замку, Горянської ротонди, єврейського кладовища.

    Презентували нині проект "InovEduc" представники Словаччини, здобутим досвідом ділилися педагоги, які брали в проекті участь.

    Партнерами "InovEduc" були, зокрема, громадські організації „Центр європейської політики (м.Братислава, Словаччина) і „Агенція досліджень регіонального соціуму „Карпатія” (м.Ужгород) , Пан’Європейський університет (м. Братислава, Словаччина), Ужгородський національний університет та Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору