ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Відома закарпатська "баладниця" отримала "Золотого ведмедика" (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    88 переглядів
    Ужгород. Геннадій Москаль вітає Віру Баганич.

    З рук голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

    У Закарпатському обласному художньому музеї імені Йосипа Бокшая відзначили 80-річчя провідної солістки Державного заслуженого Закарпатського народного хору, виконавиці народних балад Віри Баганич, - йдеться на офіційному сайті Геннадія Москаля.

    У 60-х роках минулого століття співачка перша виконала на професійній сцені баладу «Гей, пливе кача по Тисині», а в 1972 році записала її на платівку фірми «Мелодія». Цю народну пісню, яку верховинці співали, коли виїжджали на заробітки в чужі краї, Віра Баганич почула від своєї матері в 1959 році. Згодом баладу творчо опрацював відомий гурт «Піккардійська терція», а з 2014 року вона перетворилася на народний реквієм за загиблими на Майдані під час Революції гідності та в ході бойових дій на Донбасі.

    Під час святкування відбулася презентація диску «Понад плаєм, плаєм…», до якого включені найвідоміші пісні видатної співачки. Привітати Віру Баганич зі святом прийшли творчі колективи з її рідної Воловеччини, колеги по сцені, представники міської та обласної влади. Геннадій Москаль вручив ювілярці найвищу нагороду Закарпатської облдержадміністрації – відзнаку «За заслуги перед Закарпаттям» (у народі – «Золотий ведмедик»).
    5993-1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору