ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Ми покликані дбати про інтереси нашого краю та його людей, відстоювати їх потреби на всіх рівнях" — Мирослав Білецький

    20 квітня 2024 субота
    87 переглядів
    Мирослав Білецький

    Напередодні другого пленарного засідання сьомої сесії облради (18.05.17) профільні комісії продовжили роботу з розгляду проектів рішень порядку денного.

    Зокрема, у першій половині дня вивчали матеріали сесії депутати постійної комісії з питань бюджету, яку очолює Василь Кошеля. В її роботі взяв участь голова обласної ради Михайло Рівіс.

    Крайові обранці уважно розглянули й обговорили ряд проектів рішень нових Програм та внесли зміни й доповнення до низки діючих. Найбільш жвава дискусія зав’язалася навколо проектів рішень щодо затвердження трьох проектів зон санітарної охорони свердловин Косонського родовища підземних вод Берегівського району, з яких доповідав директор департаменту екології Сергій Рішко. Депутати ставили прямі запитання щодо дотримання норм охоронних зон, наявності кваліфікаційних сертифікатів у проектантів і т.д. Михайло Рівіс заявив прямолінійно:

    - Для того, аби обласну раду не звинуватили, що вона не дає комусь працювати в краї чи заважає його розвивати, вбачаю за доцільне створити робочу групу із залучення спеціалістів, представників місцевої влади та разом із профільною комісією обласної ради виїхати на місце і розібратись по суті, після чого провести засідання та напрацювати фахові рекомендації, які й ляжуть в основу рішення облради, - запропонував Михайло Рівіс. Його пропозицію підтримали Мирослав Білецький, Олександр Ледида, Мікловш Товт та Василь Кошеля.

    Вивчили депутати і ініціативу колеги Петра Добромільського щодо внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2017 рік та рекомендували відтермінувати її до спільного вироблення механізму реалізації ініціативи. Попутно цікавилися питаннями тендерів, зокрема в лісовій галузі.

    - Закарпаття завжди було лісопереробною галуззю, оскільки ми не маємо ні жита, ні пшениці. А в результаті наші переробники сьогодні завозять ліс для роботи з інших областей, - зауважив Олександр Ледида.

    Його підтримав очільник облради, додавши:

    - Насправді нині в Закарпатті той, в кого в підпорядкуванні працює 300 осіб, не має доступу до місцевої лісосировини, тому з цим треба щось робити, - наголосив Михайло Рівіс і запропонував це питання вивчити, як слід, та прийняти ефективні рішення.

    - Давайте це враховувати, адже ми покликані дбати про інтереси нашого краю та його людей, відстоювати їх потреби на всіх рівнях, бо краянам і так живеться непросто, - підкреслив Мирослав Білецький.

    Обговорили і рекомендації управління департаменту економіки Закарпатської ОДА включити до порядку денного пленарного засідання три питання: «Про затвердження рентної плати за заготівлю другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів області», «Про План заходів з реалізації у 2018-2020 роках Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2020 року» та «Про порядок часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва для реалізації інвестиційних проектів». Після предметної дискусії вирішили останнє питання відправити на до вивчення.

    - Тут матимемо реальний конфлікт інтересів, якому можна присвятити флешмоб, - констатував Михайло Рівіс.

    Принципово обговорили депутати й проекти рішень з майнових питань, заключних звітів з виконання регіональних програм за минулі роки та ін.

    Усі зауваження їхні будуть обов’язково враховані, узагальнені і розглядатимуться на президії обласної ради.

    Прес-служба Закарпатської облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору