ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Улюблена закуска українців: сало приносить користь чи шкоду

    28 березня 2024 четвер
    145 переглядів
    Вживання сала корисно для здоров'я чи ні?

    Сало є одним з найулюбленіших і традиційних продуктів українського народу. Багато років, фахівці розбираються в головному питанні, яке цікавить людство.


    Вживання сала корисно для здоров'я чи ні? Давайте спробуємо в цьому розібратися.


    Якщо на протязі всього дня харчуватися одним салом, відповідно це не принесе ніякої користі організму і навіть навпаки, зашкодить. Не в великих кількостях, воно, навпаки корисно, як стверджують деякі вчені.


    Сало чистить печінку, запобігає атеросклерозу та онкологічні захворювання, підвищує імунітет і допомагає роботі серцевого м'яза. Продукт тваринного походження насичує наш організм енергією.


    Загальна калорійність на 100 грамів продукту складає 770 калорій. Щоб не набрати зайву вагу, любителям сала рекомендується після вживання зайнятися спортом, щоб спалити набрані калорії.


    Сало, як і безліч інших продуктів у великих кількостях згубно впливає на організм, тому в харчуванні завжди потрібно знати міру. Свиняче сало відіграє важливу роль в будівництві клітинної мембрани і в ньому міститься менше холестерину, ніж в маслі і м'ясі.


    Виходячи з вищевикладеного, можна зробити висновок для себе вживати цей продукт чи ні. Насправді, особливу небезпеку він не піддає організм, як стверджують не мала кількість медиків.


    Існує один знаменитий класичний рецепт приготування сала в домашніх умовах. Необхідно придбати 300-грамові шматки свіжого продукту і рясно посипати сіллю. Залишаємо його в холоді і темряві на дві доби. Після чого сало разом з цибулинням опускаємо в киплячу воду, додаючи спеції за смаком і лавровий лист. Варимо протягом 7-8 хвилин, очищаємо від лушпиння і загортаємо у плівку. Залишаємо його в морозилці на два дні, після чого закінчення цього терміну воно буде готове до вживання.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору