ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Оновлене терапевтичне відділення міської клінічної лікарні функціонуватиме в Ужгороді (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    104 переглядів
    Терапевтичне відділення МКЛ м.Ужгород жодного разу капітально не ремонтувалося

    Терапевтичне відділення Ужгородської центральної клінічної лікарні, у якому наприкінці лютого закінчили капітальний ремонт, відвідали сьогодні голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, депутати обласної ради Андрій Андріїв та Леонід Баранюк, депутати Ужгородської міської ради Юрій Мандич, Василь Гомонай та Юрій Оксьон, начальник відділу охорони здоров'я Ужгородської міської ради Василь Решетар, начальник управління капітального будівництва Адам Юрко.

    Із часу введення в експлуатацію медзакладу, а це кілька десятків років тому, це відділення жодного разу не ремонтувалося капітально. Відділення велике, розраховане на 45 ліжок. За словами головного лікаря закладу Івана Кураха, тут лікуються дуже важкі хворі, майже третина з них - соціально незахищені. У теплу пору року зазвичай у відділенні 40-42 пацієнтів, а от з настанням холодів відділення переповнене. Лікарня за потреби виконує свого роду і функції соціального закладу, тому подбали про умови і для пацієнтів, які не мають постійного місця проживання і поступають сюди у дуже важкому стані. Зараз у відділенні 5 душових кабін, де люди можуть привести себе у порядок, забезпечують таких пацієнтів і одягом, звісно ж, і харчуванням.
    Коли розпочинали ремонт, каже Іван Курах, не уявляли всіх масштабів роботи. Відділення - 1500 квадратних метрів, тут зробили перепланування, під час якого зняли штукатурку з усіх стін, з великих палат на 8-12 хворих зробили 17 дво-, тримісних палат, у багатьох всі зручності - умивальник, туалет, облаштували місця для медичного персоналу, санвузли тощо. Посадовці поспілкувалися з хворими, всі говорили, що умови зараз і ще рік тому не йдуть ні у яке порівняння - палати комфортні, світлі і зручні. Відмітили чуйний та професійний персонал. Голова ОДА Геннадій Москаль відзначив, що зараз умови у відділенні європейські, добре, що зробили капітальний ремонт, він буде не на один рік. Зауважив, що у розмовах люди скаржилися, в основному, на нестачу медикаментів, на їхню дорожнечу, а це дуже велика проблема не тільки Ужгорода, а й Закарпаття та держави загалом.
    Міський голова Богдан Андріїв також залишився задоволений побаченим. "Кілька місяців тому ми відкрили капітально відремонтоване відділення органів дихання у міській дитячій лікарні, нещодавно завершили ремонт і в терапевтичному відділенні міської клінічної лікарні. У планах - і ремонти поліклініки, й центрів первинної медико-санітарної допомоги, і продовження ремонтів у міській лікарні. Достойні умови для перебування пацієнтів та роботи медичного персоналу - один з пріоритетних напрямків нашої роботи", - сказав Богдан Євстафійович. До слова, у бюджеті Ужгорода цього року на потреби міської клінічної лікарні передбачено 6,9 мільйонів гривень на медикаменти та понад 8,5 мільйонів гривень на придбання медичного обладнання.
    Відремонтувати відділення вдалося з допомогою субвенції з державного бюджету, вона складає левову частку фінансування - 1,9 мільйона гривень. Посприяв, щоб кошти було виділено, народний депутат України від партії "Відродження" Михайло Ланьо. Ужгородська міська рада долучилася до співфінансування робіт, з міського бюджету на це пішло майже 300 тисяч гривень.
    Прес-служба Ужгородської міськради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору