ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття поповнилось ще одним футбольним полем (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    153 переглядів
    У селі Лопухово на Тячівщині відкрили сучасне футбольнео поле

    Серед мальовничих гірських краєвидів.

    21 травня, у селі Лопухово на Тячівщині відбулося урочисте відкриття сучасного футбольного поля. Унікальність споруди у тому, що вона розташована з-поміж мальовничих гір на висоті понад 650 метрів над рівнем моря, тож для її будівництва прийшлося докласти чимало зусиль.

    «Це історична подія для нашого села. Проект будівництва футбольного поля назрівав багато років, однак роботи вдалося розпочати тільки минулоріч завдяки спонсорам, насамперед групі енергетичних компаній «РЕНЕР» та Брустурянському лісгоспу. Долучилися до цієї важливої справи й місцеві підприємці, активісти та любителі футболу, тож спільними зусиллями нам вдалося закінчити перший етап спорудження сільського стадіону – тепер в нас є якісне сучасне покриття», – розповідає сільський голова с. Лопухово Іван Фабрицій.

    За словами посадовця, щоб вирівняти зазначену ділянку прийшлося завезти сюди понад 1 тисячу вантажівок глини, а техніка вцілому працювала тут близько півроку. Також багато коштів та праці пішло на облаштування газону, який був привезений з Полтави.

    За словами присутніх на святі футбольних експертів, покриття футбольного поля у селі Лопухово одне з кращих у цілому районі, тож у майбутньому, з розвитком інфраструктури, стадіон може слугувати й для проведення тренувальних зборів. Окрім того, у планах громади побудувати тут ще одне тренувальне поле, роздягальні та трибуни, каже очільник села:

    «Маю надію це буде заохочувати нашу молодь ходити не по дискотеках, чи барах, а займатися спортом і вести здоровий спосіб життя. Тим більше у селі є футбольні традиції – наші односельчани певний час грали за команду «Лісоруб» з сусідньої Усть-Чорної і з часом виникло бажання створити свій колектив. Так у 2012 році й з’явилася місцева команда – «Брустури». На сьогодні колектив активно розвивається, ми запрошуємо гравців з інших команд області, готуємося у слідуючому році боротися на першість області, а головне – тепер маємо якісну базу для тренувань та проведення ігор»

    До слова, під час офіційної частини представникам зазначеної команди було вручено подарунки від почесних гостей, а від групи «РЕНЕР» колектив отримав грошову премію для подальшого розвитку.

    Усіх спонсорів, меценатів та небайдужих земляків, які долучилися до облаштування місцевого стадіону, сільський голова Іван Фабрицій відзначив Почесними грамотами та подяками.

    Відтак першими на нове поле вийшли футбольні ветерани з Лопухова та селища Дубове. У запеклій боротьбі господарям таки вдалося схилити вдачу на свій бік та у підсумку перемогти суперників з рахунком 2:0.

    Слідом за ними перемогу святкували й учні місцевої школи – з рахунком 2:1 вони переграли однолітків з села Руська Мокра.

    Опісля цього на стадіоні пройшли й календарні футбольні ігри в рамках чемпіонату району. Команда «Брустури» безапеляційно перемогла ФК «Тиса» Буштино з рахунком 5:0, а юнаки цих команд розійшлися бойовою нічиєю – 2:2.

    Василь Смага

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору