ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Радіо Свобода Daily: «хабарник розбрату» між Генпрокуратурою та НАБУ

    18 квітня 2024 четвер
    87 переглядів
    Як у Генпрокуратурі обмовили НАБУ

    Як у Генпрокуратурі обмовили НАБУ


    Днями інформаційний простір вибухнув новиною: на хабарі затриманий працівник НАБУ! Ще й на якому – у цілих 150 тисяч доларів. Сенсаційну новину повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган. У соцмережах ширилось обурення: невже новий антикорупційний орган, на який покладає так багато сподівань українське суспільство та західні партнери України, продає кримінальні справи й бере хабарі?


    При першій же перевірці цієї інформації стало зрозуміло: речниця генпрокурора поширила неправдиві дані. Мало того, що затриманий не працює в НАБУ ще від кінця зими, в роботі бюро, до того ж, немає проваджень, за закриття яких ця людина могла б вимагати гроші. Натомість такі провадження є в інших правоохоронних органів. У яких саме, і чому про це в Генпрокуратурі вирішили змовчати, – у розслідуванні програми «Схеми».


    Чергам – ні


    «Кохайтеся, народжуйте, про документи подбає Міністерство юстиції» – такими словами розхвалив електронні сервіси міністр цього відомства Петро Петренко. Реформа стартувала в Україні два роки тому, і перелік доступних у такий спосіб послуг розширюється. Тепер ті, хто не любить стояти в бюрократичних чергах, можуть онлайн і не виходячи з дому зареєструвати фірму, отримати цифровий електронний підпис, оформити допомогу на дитину. Проте більшість українців за звичкою чи через незнання відстоює черги і дає хабарі за послуги, які держава надавати зобов’язана.



    Столтенберґ про критику НАТО від Трампа


    Хоча в американського президента Дональда Трампа в Брюсселі була надто пряма й відверта манера висловлюватися, сутності завдання, що стоїть перед членами НАТО, це не змінює – а саме: всі повинні виконувати свої зобов’язання щодо оборонних витрат. Так в інтерв’ю для Радіо Свобода каже генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости