ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Медична допомога лише за гроші: чи вийде скасувати реформу Гройсмана

    20 квітня 2024 субота
    96 переглядів
    Влада збирається ліквідувати державну систему меддопомоги

    Влада збирається ліквідувати державну систему меддопомоги та запровадити платну медицину. У партії "Наш Край" вимагають відкликати законопроект і разом з експертами й громадськістю доопрацювати їх.


    Про це повідомив у Facebook народний депутат Сергій Шахов.


    Як нагадав він, у середу, 6 червня, Верховна Рада включила до порядку денного законопроект №6327 "Про фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів".


    За словами Шахова, згідно з документом, держава гарантує повну або часткову оплату з коштів держбюджету медичних послуг і ліків, наданих українцям, які передбачені гарантованим держпакетом. Також цей закон передбачає можливість встановлювати додаткові державні фінансові гарантії на надання медпослуг і ліків.


    Водночас, як підкреслив нердеп, головна мета законопроекту – скасування вимог статті 49 Конституції України щодо безоплатності медичної допомоги, що автоматично перетворює соціальну медичну реформу на бізнес-реформу.


    "Після впровадження реформи від Уляни Супрун (міністр охорони здоров'я - ред.) роль держави зведеться до часткового покриття витрат на лікування пацієнта в лікарнях будь-якого типу власності. Решту сплачуватиме пацієнт зі своєї кишені. Законопроект необхідно негайно відкликати, а не голосувати за нього у Верховній Раді", - заявив Шахов.


    Як додав він, реформа медичної сфери повинна відбуватися виключно в рамках Конституції. Жодна реформа не може забрати в українців право на якісну, доступну і безкоштовну медичну допомогу.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору