ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як в Україні вирішуватимуть проблему з авто на іноземних номерах

    23 квітня 2024 вівторок
    109 переглядів
    Кількість авто з іноземною реєстрацією в Україні збільшилась в рази

    Кількість авто з іноземною реєстрацією в Україні збільшилась в рази. Їх точно навіть порахувати не можуть. Купівля такої автівки обходиться власнику вдвічі дешевше. Утім, бюджет не отримує від цього жодної копійки.

    Придбати машину на іноземних номерах можна двома способами. Купуєте авто за кордоном і оформляєте його, як транзитний транспортний засіб. За митними правилами така автівка може перебувати в Україні 5-10 днів. Після чого має виїхати з країни. Цю схему полюбляють жителі прикордонних областей.

    Другий спосіб – це коли куплене вами авто в Україну завозить іноземець. Закон забороняє йому передавати цей транспортний засіб в користування українцям. Та на практиці все зовсім інакше.

    "Закон зобов’язує іноземця, який ввіз автомобіль, тільки ним і користуватися. Однак, вони передають користування автомобілем українцю. А поліція не має права зупиняти безпідставно та не має повноважень переглядати на якій підставі ввезений автомобіль",– пояснив автоюрист Богдан Глядик.

    В обох випадках українці ігнорують митне законодавство і їздять на іноземних номерах без обмежень. Можливий штраф у 8,5 тисяч гривень – на фоні економії в кілька тисяч доларів – їх не лякає. Проблему могло б вирішити суттєве зниження митних ставок на імпорт – вважають в асоціації автодилерів.Та поки держава не поспішає знижувати імпортне мито в інтересах бізнесових кіл, які виробляють вітчизняні авто.

    Тож бажаючих придбати якісний, хай і не розмитнений автомобіль менше не стає. Автомобілів на іноземній реєстрації в Україні набралася критична маса. Вирішити це питання без соціального невдоволення вже, припускають експерти, не вийде.

    У парламенті різні депутатські групи розробляють законопроекти, покликаних врегулювати проблему. Механізмів кілька: від одноразової легалізації таких машин до сплати власниками нерозмитнених авто своєрідного внеску в бюджет.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору