ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Під пильним наглядом: до чого готуватися отримувачам субсидій

    28 березня 2024 четвер
    74 переглядів
    Уряд посилить перевірки тих, хто отримує субсидії

    Уряд посилить перевірки тих, хто отримує субсидії. Контроль проводитимуть за новими правилами.


    Зокрема, Міністерство фінансів україни готує проект закону "Про верифікації", а Міністерство соціальної політики вже розробило законопроект про соціальну інспекцію.


    Основним нововведенням стане поява ревізорів (соціальних інспекторів), які ходитимуть по сім'ях і перевірятимуть, чи справді їм потрібна допомога від держави.


    У інспекторів буде право надсилати соціального аудитора для вивчення матеріально-побутових умов сім'ї, яка подала заявку на отримання субсидії.


    Якщо парламент підтримає законопроект, соціальні інспектори з'являться в Україні вже 2018 року, для цього з бюджету виділять близько 50 млн грн.


    При цьому, за словами економіста Олександра Жолудя, інспектори лише створюватимуть додатковий людський фактор, який зовсім і не згодився б, якби було створено відкритий реєстр усіх одержувачів соціальних виплат.


    Зазначимо, цього року державну допомогу на оплату комуналки отримають 9 з 15 мільйонів українців, які раніше отримували субсидії.


    Позбавити субсидії можуть з двох причин:


    -покупка на суму від 50 тисяч гривень;


    -додатковий дохід, який не вказали в декларації.


    Мінфін перевіряє за реєстрами, чи не купувала людина, яка подала заявку на субсидію, землю, нерухомість чи машину на суму від 50 тисяч гривень.


    Якщо покупку зробили минулого року – субсидію можуть забрати, якщо в поточному – то субсидії заберуть наступного сезону.


    Під перевірки також потраплять матері-одиначки, пенсіонери і переселенці.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости