ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Дорога до КПП «Велика Паладь» — по-європейськи якісно, культурно й практично (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    97 переглядів
    Закарпаття. Ремонт дороги до КПП «Велика Паладь»

    Автодорога від села Петрово до контрольно-пропускного пункту «Велика Паладь» протяжністю одинадцять з половиною кілометрів зараз інтенсивно оновлюється.

    Мета дорожників – завершити цілий комплекс ремонтних робіт уже у вересні. Адже наступного року планується сполучити село Велика Паладь Виноградівського району Закарпаття з угорським селом Нодьгодош. Прикордонний перехід через спільний українсько-угорський кордон так і називатиметься «Велика Паладь – Нодьгодош». Ця обнадійлива перспектива незабаром стане реальністю.

    - Триває поточний середній ремонт існуючої дороги «Чепа-Петрово- КПП «Велика Паладь», - розповідає головний інженер Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Василь Стадник. – Комплексні роботи ведуться, починаючи від Петрова до самого КПП. Тендер виграла фірма САТ «Україна». Кошторисна вартість об’єкта – 166 млн. гривень. У нинішньому році буде профінансовано 110 млн. Заплановано здійснити асфальто-бетонне покритя товщиною 8 см по проведенню регенерації нині існуючого покриття дороги з додаванням нових щебеневих матеріалів і цементу.

    На цьому відрізку автошляху працюють ще три субпідрядні організації, які також ремонтують мости, виконують земляні роботи і укладають асфальт. Така вузька спеціалізація гарантує високу якість.

    - Буде влаштовано земполотно і дорога буде розширена до параметрів існуючої четвертої категорії, -- каже головний інженер. – Заново проведуть водовідведення, будуть розширені і поновлені мости та труби, в загальній кількості одинадцять штук. Ще одна приємна новина: у селах переобладнають в’їзди в двори і влаштують тротуари.

    Роботи планують закінчити у вересні. Нова дорога відкриє рух легкового транспорту і пішоходів на кордоні двох держав. Згідно з домовленістю між урядами України та Угорщини, прикордонна інфраструктура буде зведена на угорському боці.

    Прес-служба Служби автомобільних доріг у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору