ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вступна кампанія в Україні 2017: чого очікувати від ВНЗ в цьому році

    19 квітня 2024 п'ятниця
    86 переглядів
    Вступна кампанія 2017: нововведення цього року

    Вступна кампанія 2017: чого очікувати від ВНЗ в цьому році.


    В Україні вже стартувала вступна компанія 2017 року. Для майбутніх студентів це досить хвилююча, але в той же час складна подія. Щорічно правила, терміни і інші аспекти вступу до ВНЗ змінюються, і цей рік теж не став винятком. Звичайно, поради старших друзів, які вже успішно пройшли етап вступної компанії, вам можуть досить сильно допомогти. Але, в той же час, вам потрібно знати головні зміни та правила. Тому ми вирішили написати для вас "Вступна кампанія 2017: чого очікувати від ВНЗ в цьому році"


    Вступна кампанія 2017: нововведення цього року


    Ще 16 червня завершилася сесія здачі ЗНО в Україні. І вже майже всі отримали свої оцінки і напевно вже приблизно розуміють, куди саме хочуть вступати зі своїми балами. Але, як і в кожному минулому році, Міністерство освіти підготувало свої сюрпризи, і про них ми і хочемо вам розповісти.


    Сама вступна компанія розпочнеться 12 липня, саме починаючи з цього дня, майбутні студенти можуть подавати документи до університетів. В цьому році, як і в минулому, заяви можна буде подавати в електронному вигляді. Але, щоб не створювати величезного тиску на систему, було прийнято рішення розвести на сайті саму подачу документів по різним годинам.


    Незважаючи на те, що вступна кампанія 2017 буде проходити майже вся в електронному вигляді, всі, у кого є спеціальні умови, повинні будуть з'явитися з документами в сам університет, куди подаватимуть заяви.


    В цьому році, на вступній компанії, всі абітурієнти зможуть подати аж дев'ять заяв, але не більше ніж на 4 різних спеціальності. Звичайно, як і торік, буде діяти "пріоритетність", де студент сам вирішує куди йому важливіше вступити.


    Вступна кампанія 2017: що нового


    Найцікавіше, що в цьому році з'явилося нового на вступної компанії, - це три категорії коефіцієнтів.
    «Ми мотивуємо наших абітурієнтів, щоб вони зважили: варто обов'язково їхати до Києва, або можна все-таки вчитися ближче до місця проживання. Тому що серед регіональних університетів ми теж маємо хороші вищі навчальні заклади. ... Сільський коефіцієнт повинен допомогти підтримці дітей із сільської місцевості .... Ми розуміємо, що сьогодні, на жаль, ми не можемо створити рівні умови доступу до якісної освіти в селі і місті. На даний момент вважаємо, що сільську молодь потрібно підтримати », - пояснила нововведення Лілія Гриневич.


    Категорій коефіцієнтів всього 3:


    Регіональний: 1,0 для Києва, 1,01 - для Дніпра, Львова, Одеси, Харкова, 1,03 - для Донецької та Луганської областей і переміщених вузів, 1,02 - в інших випадках;


    Галузевий: 1.03 для інженерних і математичних спеціальностей.


    Сільський: 1.02 і діє тільки для жителів сіл, які вступили до ВУЗів безпосередньо на території свого населеного пункту.


    Вступна кампанія 2017: хто має пільги


    В цьому році, крім уже давно відомих пільг, на вступній кампанії з'явиться ковта-1, яка буде давати можливо вчитися безкоштовно всім учасникам антитерористичної операції і дітям загиблих в АТО.


    Учасники АТО так само будуть мати право безкоштовного проживання в гуртожитках, і ми ретельно намагатися, щоб усі ветерани АТО, учасники бойових дій, якщо вони хочуть продовжувати освіту і здали вступні іспити, мали можливість вчитися на місцях державного замовлення »- пояснили в Міністерстві освіти.


    Вступна кампанія 2017: як вступати абітурієнтам з окупованих територій


    Всі майбутні студенти з Луганської, Донецької областей, або Криму, можуть вступати в Українські університети на загальних умовах. Для цього їм потрібно здати ЗНО і мати український атестат.


    Якщо чогось з цього у них немає, то потрібно буде звернутися в один з освітніх центрів, де абітурієнтам проведуть консультацію і допомагають отримати атестат українського зразка.


    Для цього потрібно буде скласти, як мінімум, три іспити: українську мову та історію України, а крім цього ще 1, який визначає ВНЗ. Крім цього, потрібно буде отримати спеціальну довідку в школі, яку згодом потрібно буде змінити на документ про освіту державного зразка.


    Крім цього, варто звернути увагу, на те, що на вступної компанії 2017, абітурієнти з Криму зможуть вступати не тільки в зазначені ВНЗ, а в інші в 4 області України: Миколаївську, Херсонську, Запорізьку та Одеську.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору