ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Навчальна програма 2017: школярів і педагогів чекають сюрпризи

    29 березня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    Чого варто чекати від нового навчального року

    Найближчим часом у Раді збираються внести нові зміни в освіту. Тому ми намагалися дізнатися, скільки діти навчатимуться у новому році, скільки років, в загальному, буде тривати освіта в школі, і на якій мові можна буде говорити на уроках.


    Головні зміни в навчальній програмі 2017: на якій мові потрібно буде розмовляти в школі


    Мовне питання з цього року вирішили досить просто. Всі уроки повинні проходити виключно українською мовою. Але, кожна дитина, за бажанням, може вибрати 1 з мов ЄС, або нацменшин, на якій їй будуть викладати не більше 2 уроків на день.


    Вчителі про це говорять різне. Деякі вважають, що подібні нововведення майже безглузді, тому що діти все одно продовжать говорити як їм зручно. Деякі вважають, що в першу чергу потрібно звернути увагу на шкільну адміністрацію, тому що величезна частина вчителів не говорить рідною мовою.


    Головні зміни в навчальній програмі 2017: приватні школи теж будуть отримувати гроші


    Ще одне, дуже важливе нововведення, особливо для приватних шкіл. Тепер їм будуть виділятися гроші з міських установ. Така зміна пояснюється тим, що серед шкіл хочуть запровадити конкуренцію. Завдяки цій зміні навчальної програми приватні школи, які дуже часто бувають краще звичайних, стануть на порядок дешевше. Це дозволить багатьом, якщо, звичайна школа влаштовувати вас не буде, перейти в приватну.


    Головні зміни в навчальній програмі 2017: контракт для вчителів


    Завдяки цьому хочуть підняти зарплату вчителям. Вона повинна буде становити близько 4500 грн. Але самі вчителі проти такої ініціативи. Вони вважають, що контракти зроблені, щоб позбутися від літніх вчителів, але якщо вони підуть, то вчити буде просто нікому. Молоді люди зараз на такі гроші йдуть тільки в крайніх випадки. А досвідчені вчителі отримують великі надбавки.


    З приводу директорів теж з'явилися нововведення. Вони не зможуть працювати більше 12 років в одній школі. Буде проводитися ротація. З цього приводу думки розійшлися. Адже хороших директорів в школах не так і багато, але в свою чергу, деяких дійсно потрібно прибрати.


    Головні зміни в навчальній програмі 2017: вчитися в школі потрібно буде 12 років


    Але це не єдина новина. Таким чином, хочуть зменшити навчання на бакалавраті – всього три роки. Але ця ідея здається дуже сумнівною. Особливо для спеціальностей, де за три роки не навчишся й половині. Та ж педагогіка, або медицина. Адже ніхто не хоче, щоб його дитину лікував, або навчала людина, який недовчився.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору