ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці горою стали на захист летовища в Ужгороді!

    28 березня 2024 четвер
    92 переглядів
    Закарпатські депутати за збереження найзахіднішого аеропорту держави «Ужгород»

    Для забезпечення сталого функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород», обласні обранці направлять на адресу Державного підприємства обслуговування
    повітряного руху України відповідне Звернення, яке пропонується до порядку денного третього пленарного засідання сьомої сесії облради.

    «Закарпатське обласне комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт Ужгород» засновано на спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області і підпорядковане Закарпатській обласній раді, - зазначається в документі. - Обласна рада спільно з обласною державною адміністрацією зацікавлені у діяльності авіапідприємства та постійно вживають заходи, спрямовані на збереження діяльності ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород», покращення умов його функціонування, забезпечення підвищення рівня безпеки авіаперевезень та сертифікаційної придатності інфраструктури аеродрому, відповідності її нормам ICAO.
    З обласного бюджету забезпечується фінансова підтримка на проведення навчання персоналу авіапідприємства, погашення заборгованості із заробітної плати працівникам аеропорту і спожиті комунальні послуги, придбання техніки та обладнання тощо. Постійно проводиться робота із залучення коштів для відновлення інфраструктури аеропорту. У 2016 році в ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» за кошти державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з обласного бюджету реалізовано проекти із: реконструкції огорожі території; капітального ремонту будівель ТП-2 (Вогонькова підстанція), ВОХОР, накопичувача (термінала). У 2017 році проведено капітальний ремонт штучної злітно-посадкової смуги аеродрому.
    Разом з тим, враховуючи, що маневрування повітряних суден для заходження на посадку та після вильоту з аеропорту «Ужгород» здійснюється через повітряний простір Словацької Республіки, після закінчення 16 червня 2016 року Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та експлуатацію міжнародного аеропорту «Ужгород» від 12 лютого 2004 року, яка була ратифікована Верховною Радою України 19 січня 2006 року, Закарпатська область, маючи аеропорт, залишилася без регулярного авіаційного сполучення зі столицею, що негативно позначилося на діяльності авіапідприємства, створило значні незручності для потенційних пасажирів.
    На переконання депутатів обласної ради, такої ситуації можна було б уникнути, як би не дії Державного підприємства обслуговування повітряного руху України, спрямовані на системне знищення авіаційної галузі області.
    Це насамперед, зумовлено не бажанням Украероруху проходити сертифікацію у Європейському агентстві з безпеки авіації, виведенням з експлуатації працездатної радіолокаційної станції «РП-3Г», намаганням перевести аеродром ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» за видами обслуговування повітряного руху на неконтрольований аеродром AFIS, перекладання на комунальне підприємство витрат Украероруху при наданні обслуговування на підході та в районі аеродрому.
    Про продовження дій Украероруху у зазначеному напрямі свідчить надходження до ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» листа Закарпатської служби ОПР Львівського РСП Украероруху від 31.05.2017
    № 3.2.2014, яким направлено авіапідприємству на узгодження «План імплементації змін у системі організації повітряного руху, пов’язаних із виведенням з експлуатації аеродромного оглядового радіолокатора ДРЛ-7СМ в Закарпатський службі ОПР Львівського РСП Украероруху». Крім того, є передумови щодо припинення роботи Закарпатської служби обслуговування повітряного руху Львівського регіонального структурного підрозділу Украероруху».
    Враховуючи вищенаведене, з метою збереження існування найзахіднішого аеропорту держави, його сталого функціонування, виконання регулярних авіарейсів за маршрутом: Ужгород – Київ – Ужгород депутати обласної ради наполягають на недопущенні Украерорухом дій, спрямованих на припинення діяльності ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» та вжитті вичерпних заходів з врегулювання у найкоротші терміни питань функціонування авіапідприємства.
    «Одночасно інформуємо, що обласна рада спільно з обласною державною адміністрацією займають стійку позицію щодо збереження та відновлення діяльності ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» і вона підтримується мешканцями, діловими партнерами, туристичними та бізнесовими колами області, які також розраховують на відновлення регулярного авіасполучення зі столицею та іншими містами України і Європи», - наголошується в документі.
    Прес-служба облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору