ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Швейцарці створили заміну серцю

    29 березня 2024 п'ятниця
    83 переглядів
    Вченим із Швейцарії вдалось зробити штучне серце

    Технологію відливання повністю функціонального штучного серця розробили фахівці зі Швейцарської вищої технічної школи Цюріха.


    Орган створений за допомогою 3D-принтера, йдеться в журналі Artificial Organs. Вчені спочатку надрукували прес-форму, а вже потім у неї помістили рідкий силікон.


    Прототип має об’єм 679 кубічних сантиметрів, а його маса - 390 грамів. Незважаючи на більшу вагу, будова штучного органу відповідає справжньому. Як й "оригінал", він має ліву і праву камеру з клапанами, від яких відходять трубки. Останні виконують роль аорти, верхньої порожнистої, нижньої порожнистої і легеневих вен.


    За допомогою повітряних насосів штучний орган може перекачувати рідину та скорочуватися.


    Як описується в дослідженні, під час випробувань вчені моделювали різні рівні навантаження: при частоті 80 ударів в хвилину імплантат пропускав рідину, що за в'язкістю наближалася до показника крові, зі швидкістю 2,2 літра в хвилину. Це майже удвічі менше за потрібну. Середній пульсовий тиск в аорті при цьому досягав 48 міліметрів ртутного стовпчика.


    Науковці переконалися, що прототип повністю відтворював роботу справжнього серця. Правда, через матеріал, який використовувався для його створення, орган виявився недовговічним. В умовах, наближених до реальних, імплантат витримував близько трьох тисяч скорочень. В нормі це менше години.



    Автори не втрачають надії і вірять у подальший успіх. Вони продовжать вдосконалювати свою розробку, аби збільшити термін її служби на роки.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору