ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Депутат показав два шляхи для України

    29 березня 2024 п'ятниця
    98 переглядів
    Шахов на прикладі друзів бізнесменів показав, як може розвиватися Україна

    Депутат Сергій Шахов на прикладі друзів бізнесменів показав, як може розвиватися Україна.


    У Facebook він описав ситуації двох друзів, які почали в 90-х займатися бізнесом: відкрили продуктові кіоски на ринку.


    "Перший завжди жив на широку ногу в рамках своїх можливостей. Через кілька років він купив квартиру. Зробив там дуже гарний і дорогий ремонт. На той час його бізнес розширився до 5-6 лотків на декількох ринках. Потім він придбав дачу, купив в сім'ю другу машину. Вивчив дітей в Харкові і Києві", - написав Шахов.


    "Другий мав зовсім інший підхід - все вільні кошти він реінвестував в бізнес. Пам'ятаю, як уже через півтора року він відкрив свій перший магазин. Потім перейшов на великий опт, для чого відразу купив кілька вантажівок. Пізніше налагодив прямі контакти з Італією та Іспанією. У 2005 році відкрив своє перше виробництво, а до 2008 року на нього працювало вже більше 400 людей", - описав депутат ситуацію другого бізнесмена.


    Відповідно, другий жив набагато скромніше. Жив в орендованій квартирі на околиці, мав два авто б/у.


    Витрачав більше тільки на освіту дітей: дочка вчилася в Лондоні, син - у Німеччині.


    Сьогодні перший має дачу, дві машини. Другий став справжнім "селф-мейд" підприємцем. Його фірма має представництва в декількох містах України, представництва в Польщі і Чехії, син повернувся і допомагає по бізнесу, а дочка залишилася в Лондоні - працює в McKinsey.


    Долю цих підприємців Шахов порівняв з Україною: можна залишатися аграрною державою, сподіватися на стабільний приплив валюти і будувати все життя в рамках поточних можливостей. Але є й інший шлях - розвивати бізнес, шукати нові напрямки, будувати конкурентні переваги.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору