ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Депутати виховають українців космічними штрафами

    18 квітня 2024 четвер
    83 переглядів
    Депутати нарешті вирішили карати любителів смітити де попало гривнею

    Втомившись спонукати українців до чистоти суботниками та різними тематичними акціями, народні депутати нарешті вирішили карати любителів смітити де попало гривнею.


    Як повідомила на своїй сторінці в соцмережі Facebook перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко, у парламенті зареєстрували законопроект №6730.


    Він передбачає введення величезних штрафів для тих, хто забруднюватиме навколишнє середовище.


    Порушникам доведеться платити від 20 до 50 неоподаткованих мінімумів (від 16 до 40 тисяч гривень) за викинутий непотріб і від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів (40-80 тисяч гривень) – за повторне порушення.


    За приклад Геращенко ставить Сингапур, де штрафами, суми яких стартували від 600 доларів, жителів привчили дотримуватися ідеальної чистоти, не плювати на вулицях і не жбурляти папір чи інші відходи поза сміттєвими баками.


    В Україні, де ТПВ завалюють лісосмуги та річки, така міра покарання є нагальною, і депутат переконана: колеги не підведуть.


    "Я чомусь впевнена, зала цей закон підтримає серйозною більшістю голосів. Бо Україна і патріотизм мають починатися не з безкінечних гасел, а з шанобливого ставлення до української землі і довкілля". – підкреслила автор публікації.


    Геращенко наголосила, що такий законопроект буде тільки першим етапом. Наступний – це відповідальність місцевої влади за відсутність смітників у місцях відпочинку і спільного користування та за несвоєчасний вивіз сміття.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору