ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Зруйновано головний міф про замінники цукру

    29 березня 2024 п'ятниця
    83 переглядів
    Вчені виявили, що синтетичні підсолоджувачі не допомагають позбавитися від ваги

    Дослідження показали, що синтетичні підсолоджувачі не допомагають позбавитися від зайвої ваги.


    Сьогодні надмірна вага і ожиріння є проблемою у всьому світу. Зайва вага підсилює ризик розвитку серцево-судинних і ендокринних захворювань. Найпоширенішим методом зниження ваги залишається контроль калорійності їжі.


    Багато людей для зниження ваги вдаються до замінників цукру. Вчені з Університету Манітоби провели аналіз 11 774 наукових робіт, що описують застосування таких "некалорійних" підсолоджувачів. Вони вивчили, чи пов'язано регулярне вживання замінників з підвищеним ризиком розвитку серцево-судинних захворювань і діабету. У числі вивчених робіт вчені проаналізували сім рандомізованих контрольованих випробувань, в яких брали участь 1003 людини, і 30 когортних досліджень проблеми - 405 907 учасників.


    Когортні дослідження виявили зв'язок прийому підсолоджувачів з розвитком ожиріння, гіпертонії, метаболічного синдрому та цукрового діабету II типу. Всі ці захворювання пов'язані із зайвою вагою - тому, швидше за все, саме зайва вага змусила пацієнтів замінити цукор в раціоні на підсолоджувачі. Прямого причинно-наслідкового зв'язку між прийомом замінників і захворюваннями немає. Однак вивчені роботи показали, що "некалорійні" підсолоджувачі не допомагають схуднути. Заміна цукру на синтетичні речовини не змогла значно знизити індекс маси тіла пацієнтів (співвідношення зросту і ваги).


    За словами вчених, вважати цукрозамінники причиною зазначених захворювань наразі не можна, але і ніякої суттєвої користі ці речовини не приносять. Подальші дослідження допоможуть встановити, чи можуть підсолоджувачі підвищувати ризик розвитку захворювань.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору