ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Через збій зникли 40 тисяч електронних заяв абітурієнтів. Скільки серед них було від закарпатців?

    28 березня 2024 четвер
    80 переглядів
    40 тисяч заяв вступників зникли через збій у системі електронного вступу

    Збій системи електронного вступу у ВНЗ. У Міносвіти розповіли, що робити абітурієнтам.

    У Міністерстві освіти заспокоюють переляканих вступників. Мовляв, документи відновлять. Але, про всяк випадок, рекомендують ще раз їх подати. Чому ж не витримала система, яка, до слова, коштувала державі 9 мільйонів гривень.

    Загалом зникло 40 тисяч заяв. У Міністерстві освіти і науки пояснюють – вступники кинулися подавати документи онлайн, система зависла. І її просто відімкнули. Чиновники запевняють, що 80% документів можна відновити автоматично. Але рекомендують перестрахуватися і подати їх повторно.

    Проблеми з електронними кабінетами абітурієнтів почалися з перших днів вступної кампанії. У Міносвіти виправдовуються: збої трапляються, бо програмне забезпечення нове.

    "Етап дослідної експлуатації системи в новій версії співпав з промисловою експлуатацією, що є дуже складно. Деякі помилки усуваються в поточному режимі", – запевнив перший заступник міністра освіти Володимир Ковтунець.

    Проблеми незабаром обіцяють вирішити. Тим часом для вступників, які проходитимуть творчі конкурси, зробили виняток. Вони можуть подати документи в паперовому вигляді.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору