ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Людей позбавили субсидій через неіснуючі борги за комуналку

    18 квітня 2024 четвер
    86 переглядів
    Постанова Кабміну, яка позбавляє субсидій за борги вийшла ще два місяця тому

    Два місяці тому вийшла постанова Кабміну, яка позбавляє субсидій тих, у кого є двомісячна заборгованість за комунальніпослуги.

    Зараз настав час розплати - багатьом киянам прийшли повідомлення про зняття пільг. Але в списки позбавленців потрапили навіть ті, хто весь цей час справно оплачував рахунки. У мерії кажуть, що це помилка і її виправлять. Як киянам повернути субсидію пишуть Вести.


    Простояв 1,5 години, щоб довести, що я не боржник


    Вчора кияни буквально атакували райуправління соцзахисту, розмахуючи отриманими повідомленнями про скасування субсидій через борги по комуналці.


    У мене є всі проплати, ось квитанції. Я простояв в черзі півтори години, щоб потім за пару хвилин, зробивши ксерокопії платіжок, мене викреслили зі списку боржників. Це якийсь ідіотизм.


    - розповідає «Вістям» житель Голосіївського району Віктор Франко.


    Моя мама також отримала повідомлення, але, побачивши, яка величезна черга, пішла додому. Тому замість неї я пред'являв квитанції для позначки про те, що у нас боргів немає.


    - каже студент Андрій Онищенко.


    Пенсіонерка Людмила Троїцька розповідає, що майже всі її сусіди отримали повідомлення.


    У нашому будинку у більшості людей немає ніяких боргів, ось тепер стій і доводь.


    - говорить вона.


    В Управлінні соцзахисту Голосіївського району «Вістям» пояснили, що, згідно з постановою Кабінету Міністрів №300 від 26 квітня 2017 року, жителі, у яких є двомісячна заборгованість перед постачальниками комунальних послуг - ЖЕКами, «Київгазом», «Київенерго», «Київводоканалом» і іншими, - позбавляються субсидії до моменту погашення боргу або укладення з постачальником договору реструктуризації заборгованості.


    Однак дійсно до нас приходить велика кількість людей, у яких немає боргів. Майже всі вони проходять за списками боржників «Київгазу», - говорить «Вістям» заступник начальника управління Тетяна Федоренко. Начальник управління соцзахисту Оболонського району Олена Клебанова розповідає «Вістям», що у них аналогічна ситуація. «В Оболонському районі 36 тисяч субсідіантов. Ми отримуємо списки від постачальників послуг і по ним працюємо, а за достовірність цих списків відповідальність нести не можемо. Тому і закликаємо людей або оплатити борги, або показати, що боргів немає.


    - розповіла вона нам.


    Заступник директора департаменту соціальної політики КМДА Максим Бученко говорить «Вістям», що складна ситуація спостерігається по всьому місту.


    У Києві 280 тисяч субсидованих домогосподарств, це майже 1,5 млн осіб.


    - говорить він.


    За його словами, плутанина сталася через те, що деякі постачальники подали управлінням соцзахисту некоректні списки «боржників».


    Ще у 2015 році під час перерозподілу функцій «Київгазу» і « КіевГазЕнерджі» сталася плутанина в їх клієнтської бази даних. Якимось чином зараз в органи соцзабезпечення потрапив помилковий список боржників. Але «Київгаз» вже визнав помилку і дав новий, виправлений список.


    Надалі ми плануємо комунікувати з постачальниками послуг і оновлювати списки два рази в тиждень. Але поки перевірити ще раз і виправиться вся інформація, на жаль, даний колапс може тривати ще тиждень-півтора


    - каже Бученко.


    Він радить киянам, у яких виникли проблеми з субсидією, з'явитися в райуправління соцзахисту і, якщо немає заборгованості, показати оплачені платіжки, якщо є - зробити реструктуризацію. Тільки тоді повернуть пільги.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору