ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті реалізується широкий спектр заходів з охорони лісового багатства

    28 березня 2024 четвер
    68 переглядів
    На Мукачівщині — операція «зачищення лісу»

    На сьогоднішній день всі дороги, що пролягають лісовими масивами Мукачівського держлісгоспу, перекриті бар'єрами. Всі працівники лісової охорони працюють цілодобово, охороняючи ліс як від пожеж, так і від недобросовісних відвідувачів, які безсоромно смітять.

    Адже вартові лісу розуміють, що ліс є одним з найважливіших національних багатств. Ліс є найбільшим природним майном, запорукою екологічної безпеки та пріоритетним компонентом національного господарського комплексу. Відтак на Закарпатті реалізується широкий спектр заходів з охорони лісового багатства.

    Так, директор Мукачівського держлісгоспу Василь Анталовський розповідає: «Протягом року працівники Мукачівського державного лісового господарства намагаються зберегти ліс у хорошому доглянутому стані. Починаючи ще з ранньої весни працівники державної лісової охорони проводять ряд заходів для очищення лісових масивів від сміття. У такому ж напрямку рухаються лісівники і влітку, особливо у сезон відпусток. Наразі на Мукачівщині триває зачищення лісу аби вберегти ліс від катастрофи. Адже через залишені пластикові пляшки або ж паперові пакети ліс може горіти, може задихатися від сміття. Тільки про це люди чомусь рідко замислюються».

    У зв'язку з цим працівники Мукачівського державного лісового господарства звертаються до всіх, хто любить проводити час на природі, в лісі, біля річок і озер району: «Бережіть ліс від пожеж, не залишайте після себе сміття в лісі, чи не знищуйте дерева і чагарники, все це, крім того, що є правопорушенням, завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу. Закарпатська природа завжди вабила туристів своєю чарівною красою і зберегти і примножити наші ліси - це спільне завдання для кожного жителя нашого куточку».

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору